A XXVI-a ediție a Simpozionului international de sculptură ”Andezit”, organizat de Muzeul de Artă Comparată, se va desfăşura în perioada 7 – 25 iulie la Sîngeorz-Băi. Participă sculptorii Maxim Dumitraș – Romania, Nicolae Fleissig – Franta, Alexandru Gavrilaș – Romania și Nesrin Karacan – Turcia.

Simpozionul are loc la Muzeului de Artă Comparată din Sîngeorz-Băi, str. Republicii nr. 68.

Maxim Dumitraș, – sculptor, cu peste 35 de ani de activitate artistică. Lucrările sale prezintă motive etnografice, dar și abstracte.Simpozioane de sculptura in Spania, Franta, Germania, Turcia, Romania, Egipt, Rusia.

Nicolae Fleissig – sculptor francez de origine romana care trăiește de mai bine de 30 de ani în Franța. De-a lungul timpului, lucrările sale au fost expuse in Spania, Germania, Franța, Andorra, Japonia, China, Rusia, Albania, Egipt, Guatemala, Siria.

Alexandru Gavrilas-Sculptor, participa la simpozioane de sculptura in Franta, Tg.Jiu, Suceava, Campulung, Craiova, Sangeorz-Bai.

Nesrin Karacan este sculptor originară din Turcia, acolo unde predă la Universitatea din Mersin. Lucrările sale sunt realizate din materiale diverse, de la fontă până la beton și sunt expuse în aer liber.A participat la simpozioane de sculptura in Turcia, Franta, Romania, Spania, SUA, Rusia, Albania.

AFIS 2015