27 IUNIE, ORA 19:30 SALA POLIVALENTĂ CLUJ-NAPOCA

Reprezentanţii programului de studii Modă – Design vestimentar a Universităţii de Artă şi Design DIN Cluj-Napoca organizează cea de-a XXI-a ediţie a Galei UAD Fashion Design, ce va avea loc sâmbătă, 27 iunie 2015, ora 19.30, la  Sala Polivalentă Cluj-Napoca, etajul I, intrarea dinspre Cluj Arena. Manifestarea marchează anul acesta aniversarea a 40 de ani de la înființarea Specializării Modă-Design Vestimentar în cadrul UAD Cluj-Napoca.

Gala UAD Fashion Design este unul dintre cele mai așteptate evenimente de modă din ţară, prezentând, într-un cadru de excepție, creaţiile absolvenţilor de licenţă, respectiv de master din cadrul specializării mai sus amintite. Beneficiind de participarea presei de specialitate și a numeroși parteneri din industrie, evenimentul constituie o importantă platformă de promovare pentru tinerii absolvenți.

Specializarea Modă-Design Vestimentar din cadrul UAD Cluj-Napoca numără anul acesta 35 de absolvenți (23 de absolvenți la ciclul licență și 12 absolvenți de master). Dintre aceștia, 25 (16 absolvenți licență, 9 absolvenți master)  au fost selectați după criterii riguroase pentru a-și prezenta colecțiile pe catwalk-ul de la Sala Polivalenta Cluj-Napoca (etajul I, intrarea dinspre Cluj Arena) în seara zilei de sâmbătă 27 iunie 2015. Mai mult, toți absolvenții specializării Modă-Design vestimentar vor avea ocazia să își prezinte lucrările în cadrul unui proiect comun la Expo Transilvania în cadrul Expoziţiei Absolvenţilor 2015 care va avea vernisajul în data de 28 iunie 2015, la ora 18.00.

Colecțiile din acest an sunt ofertante atât din punct de vedere conceptual, cât și prin formele, tehnicile și materialele propuse. Ținutele realizate de tinerii absolvenți de la Licență și Masterat sunt relevante și prin modul în care se raportează la tendințele internaționale din industria modei.

Colecțiile care urmează să fie prezentate la Gala UAD Fashion Design 2015 se remarcă prin volumetriile atent studiate, prin croiuri inovatoare și suprafețe textile inedite. Creaţiile absolvenţilor de la licență au fost coordonate  de către  prof. univ. dr. Elena Basso-Stănescu şi lect. univ. dr. Lucian Broscăţean, iar cele de masterat de către prof. univ. dr. Elena Basso Stănescu și de prof. univ. dr. Anca Pia Rusan.

Mulţi dintre absolvenţii specializării modă-design vestimentar sunt finalişti sau câştigători ai unor concursuri naţionale şi internaţionale. Colecţiile au fost realizate cu sprijinul unor importante firme româneşti, iar cei mai buni absolvenţi  vor fi premiaţi de prestigioase jurii formate din jurnalişti, stilişti, editori de modă  şi reprezentnţi ai unor concerne de specialitate. Toate aceste proiecte sunt vitale pentru racordarea sistemului de învăţământ superior la sistemul modei din România.

Realizarea evenimentului este posibilă datorită sprijinului acordat de către sponsori şi parteneri care susţin în fiecare an Gala, contribuind la stabilirea unei legături între absolvenţi şi mediul profesionist al modei.

gala uad 2015 roz patrat