Expoziţia „Umbra coaselor și Steaua Polară” de Daniela Nenciulescu în Mica Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneţia

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia are plăcerea de a vă invita vineri, 3 iulie 2015, ora 18.30, la vernisajul expoziţiei de sculptură și grafică intitulată „Umbra coaselor și Steaua Polară” de Daniela Nenciulescu, curator Anna Comino, eveniment ce va avea loc în Mica Galerie situată în Cannaregio 2211 ‒ 30121 Veneţia.

Prezentând o serie de lucrări aparţinând ciclului Umbra coaselor și Steaua Polară şi Buna vestire, Daniela Nenciulescu expune în spaţiile Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică  de la Veneţia ultimele sale sculpturi. Acestea vor fi însoţite de câteva rafinate lucrări de grafică care vor sublinia tridimensionalitatea prin folosirea anormală a suprafeţei de hârtie evidenţiind acţiunea de tăiere ca element portant al construcţiei formei. Expoziţia este completată de un mic ciclu de cărţi de artist, în care poeziile Florentinei Niţă și Paola Pennecchi vor da glas  corpurilor mobile din hârtie, împletind strâns cuvinte și imagini.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român și beneficiază de patronajul Consulatului General al României din Milano și al Centrului Cultural Italo‒Român din Milano, fiind promovat de Fundaţia Culturală Memoria din Bucureşti. Expoziţia va putea fi vizitată zilnic în Mica Galerie a IRCCU Veneţia din Cannaregio 2211, până în data de 25iulie 2015 în intervalul orar 10‒12 şi 16‒19. Intrarea este liberă.

Daniela Nenciulescu „Umbra coaselor și Steaua Polară” @ Mica Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneţia