Stagiunea LUNIdependenților de teatru

 Teatrul LUNI de la Green Hours, în colaborare cu Doctor’s Studio, organizează evenimentul Stagiunea LUNIdependenţilor de teatru, o toamnă românească de teatru independent la Green Hours.

Începând de miercuri, 17 iunie 2015 și până în 10 iulie 2015 inclusiv, artiștii independenți de teatru își pot înscrie proiectele pentru Stagiunea de toamnă a Teatrului LUNI de la Green Hours.

Înscrierile se fac la adresa de e-mail [email protected]E-mailul trebuie să conţină în subiect : « Înscriere pentru  Stagiunea LUNIdependenţilor de teatru » iar în corpul mesajului : numele piesei, autorul, regizorul, distribuţia şi sinopsisul proiectului.

Programul se adresează celor care au în pregătire un spectacol de teatru (într-o formă aproape finală), tineri sau deja trecuţi de prima tinereţe, absolvenţi de actorie, regie sau coregrafie. Prioritate în selecție au textele românești sau textele traduse/adaptate care pun în discuţie probleme, preocupări, idei ce reflectă sau se raportează la contextul românesc actual.

Selecţia va fi făcută de membri ai Teatrului LUNI, Doctor’s Studio, alte persoane şi personalităţi ale vieţii cultural-sociale a Capitalei.

Proiectele alese pentru Stagiunea LUNIdependenţilor de teatru vor beneficia de spaţiu de repetiţii generale, spaţiu şi tehnică (inclusiv tehnician) pentru 5 reprezentaţii per spectacol, în perioada septembrie – decembrie 2015.

Noi creăm contextul. Restul depinde doar de voi şi de imaginaţia şi munca voastră.

Teatrul LUNI a fost, la un moment dat, singurul şi pentru lung timp, cel mai important punct de întâlnire a artiştilor care au descoperit că intimitatea şi libertatea oferite de un spaţiu neconvențional și independent, pot duce la noi abordări, la noi mijloace, la noi vieţi, mult mai expuse decât cele de pe o scenă convenţională. Teatrul LUNI a lansat sau a găzduit, astfel, unii dintre cei mai importanţi artişti activi pe scena românească sau în zona de film.

 

După 3 ani de schimbări, căutări şi regăsiri, Teatrul LUNI se întoarce la ceea ce ştie să facă mai bine: incitarea, provocarea, găzduirea, promovarea, lansarea de tineri artişti care găsesc, cu tot mai mari dificultăți, un spaţiu în care să ‘ardă’.

 

Teatrul LUNI e dependent de independenți!

Pagina FB a programului:

https://www.facebook.com/pages/Stagiunea-LUNIdependentilor-de-teatru/1601668763445873?fref=ts

Desen Dan Perjovschi_foto Cinty Ionescu1

Desen Dan Perjovschi_foto Cinty Ionescu1