Formare Culturală este un program independent care aduce profesioniști și practicieni din mediul cultural și creativ împreună cu cei care lucrează sau aspiră să lucreze în acest mediu. Programul propune un format special de formare, care își propune să inspire și să stimuleze crearea de proiecte inteligente și creative, creând spațiu pentru soluții și abordări practice.
După un an și jumătate de traininguri susținute în diferite orașe din țară și coordonarea primei strategii culturale și creative a Bucureștiului, Programul Formare Culturală se adaptează nevoilor și cerințelor producătorilor creativi și propune un nou format de sesiune.
Sesiunile se vor adresa unor grupuri restrânse de participanți, oferind astfel un format de lucru intens, focalizat pe proiectele participanților. Există și varianta de sesiuni one-to-one.
Formatorii Formare Culturală au experiență recunoscută între 8 și 20 de ani în industriile creative în domenii precum arte vizuale, arhitectură, design, dans, teatru, film sau patrimoniu.
Sesiunile active în primăvara lui 2015 sunt cele de management cultural și finanțări pentru proiecte culturale.
Sesiunea de „Management cultural” (6 iunie 2015) se adresează tuturor celor care doresc să dezvolte sau să continue o profesie în domeniul industriilor creative și culturale: teatru, dans, muzică, film, video, pictură, sculptură, fotografie, carte, arhitectură, design (de produs, vestimentar), noile media, instalații, performance. Se discută aplicat despre subiecte precum utilitatea lucrului pe proiecte, legi ale managementului de proiect, arborele proiectului, SWOT și planul de gestionare a riscurilor, rezultate și produse culturale, resurse pentru proiect (umane, financiare şi nefinanciare), planificare strategie de comunicare sau instrumente de monitorizare și evaluare. Înscrie-te aici.
La sesiunea de „Finanțări pentru proiecte culturale” (30 mai 2015) participanții redactează planuri financiare ale unui proiect considerat studiu de caz, asupra cărora primesc individual feed-back din partea formatorului. Se abordează subiecte precum tipurile de fonduri ce pot fi accesate (locale, naționale, europene, internaționale), ce este un buget, ce reguli intervin în redactarea lui sau surse variate de finanțare (publice, private, crowdfounding). Înscrie-te aici.
Pentru mai multe detalii privind înscrierea și programul, contactează-ne pe email: training [at] formareculturala.ro, sau intră pe link-ul http://formareculturala.ro/formare-culturala-lanseaza-un-nou-concept-de-training/
Locație: Fundația Domeniul Otetelișanu București
Parteneri: Modernism.ro, Artoteca
Ne găsiți aici:
Web: http://www.FormareCulturala.ro
Facebook: http://www.facebook.com/FormareCulturala
LinkedIn Profile: http://linkedin.com/company/formare-culturala
Exponatul sub forma de con, atarnat de o grinda metalica orizontala, cu o sumedenie de fiare vechi, raspandite pe podeaua de parchet, alaturi de cateva obiecte de beton, reprezinta “O RUSINE MONUMENTALA”. Piesa nu are nici un criteriu estetic, iar curatorul expozitiei, a facut un imens deserviciu artei, prin includerea acestei piese zero, in expozitie, indepartand in mod clar, publicul cunoscator.