“Grădini/ Chipuri/ Zidiri” este titlul expoziţiei la care vă invită Institutul Cultural Român din Lisabona. Vernisajul, organizat în sala de expoziții a Institutului din Rua do Barão no. 10, va avea loc în data de 21 mai 2013, la orele 19.00, și va fi onorat de prezența maestrului Marin Gherasim şi a Alinei Rizea – Gherasim, autorii lucrărilor aflate pe simeze.

În arta plastică românească nu sunt puţine “dinastiile” de artişti, unele ajunse chiar la cea de-a treia generaţie. Este celebru în acest sens ciclul de expoziţii iniţiat la sfârşitul anilor `90 de criticul Victor Simion la ”Galeria Artelor” de la Cercul Militar Naţional, unde familii de plasticieni contemporani precum (Cella, Costin şi Lisandru) Neamţu, (Ion, Lucia şi Celina)Grigore, (Viorel, Olga şi Alexandru) Mărginean, (Ion, Teodora, Petru şi Alexandra) Stendl – printre altele –  au fost reunite şi pe tărâmul artei.
În acestă distinsă galerie a intrat în ultimii ani şi familia Gherasim, unde tatăl şi fiica au decis – mai târziu decât alţi colegi de breaslă – să-şi alăture demersurile întru explorarea de teritorii artistice cu o atitudine care pendulează între avântul ludic şi perpetua căutare a sacrului. ”Două voci aparent diferite în tematică, două registre stilistice şi de figuraţie alternează gesticulaţia suavă cu tăcerea înţeleaptă, și se întâlnesc în forţa cu care descătuşează semne primitive şi simboluri uitate” (Daniel Nicolescu). Expoziţia ”Grădini/ Chipuri/ Zidiri”, gândită împreună cu ICR Lisabona, este o nouă etapă a acestui drum al complementarităţii început de tată şi fiică.
Expoziţia va fi deschisă până în 19 iunie 2015.

11281579_10204756600889129_838346434_o