Bienala Internațională de fotografie miniatură With & Without TIMISOARA 2015

http://arte.uvt.ro/bienala-w/

1. CADRUL GENERAL

1.1 Obiective Bienala Internațională de fotografie miniatură With & Without care se desfășoară la Timișoara este un eveniment jurizat care se adresează tuturor artiștilor fotografi care au varsta peste 18 ani, înscriși în programe de educație artistică, studenți sau absolvenți ai unei specializări de fotografie sau artă digitală, fotografi profesioniști și iubitori ai fotografiei.

Expoziția va avea loc în Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design din Timișoara, România. Evenimentul va beneficia de participarea unui juriu format din 5 specialiști de prestigiu în domeniu.

1.2 Locul de desfășurare Fotografiile selectate vor fi prezentate publicului larg și mediilor artistice în cadrul proiectului derulat în anul 2015 de către Universitatea de Vest/ Facultatea de Arte Plastice și Design din Timișoara, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior de artă din România .

1.3 Perioada de desfășurare Expoziția va avea loc în luna iunie 2015, la Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design, situată pe Strada Oituz Nr. 4, Timișoara, România.

1.4 Tematica Fiecare propunere trebuie să conțină maxim 4 imagini bazate pe un anumit concept sau temă, fără referire obligatore la titlul evenimentului.

Categoriile de participare: Fotografie clasică (imprimare pe suport de hârtie) și Fotografie instalație-obiect (pe suporturi neconvenționale)1 . 1 Pentru această categorie toți participanții trebuie să expedieze lucrările, împreună cu formularul de înscriere prin poștă la adresa menționată mai jos .

1.5 Termenul limită pentru depunerea proiectelor fotografice Fotografiile se trimit nu mai târziu de 28 mai 2015 (Pentru expedierea prin poștă luați în considerare timpul de livrare al coletelor). Nu se percep taxe de participare.

2. TRIMITEREA MATERIALELOR

2.1 Înscrierea proiectelor fotografice Proiectele pot fi înscrise în concurs după cum urmează:

• Completând online formularul și expedierea acestuia împreună cu toate materialele necesare la următoarea adresă de e-mail: [email protected].

• Prin poștă sau curier (pe cheltuiala expeditorului) numai în cazul în care participați cu proiecte experimentale de natură tridimensională (a se vedea mai jos). Vă rugam să luați în considerare faptul că Facultatea de Arte și Design din Timișoara nu va returna materialele primite. Lucrările vor rămâne în patrimoniul documentar al instituției organizatoare. Expedierea lucrărilor prin poștă trebuie facută la următoarea adresă: Facultatea de Arte și Design Timișoara Str. Oituz, Nr. 4 300086 Județul Timiș România Cu specificația: Pentru Bienala de Fotografie With & Without Domnului Cristian Graure.

2.2 Cerințe și specificații tehnice Imaginile trebuie să fie în format digital (dimensiunea maximă de printare pentru expoziție nu va depăși 10 x 10 cm), împreună cu următoarele specificații tehnice:

• Format fișier: JPEG (preferabil salvat la nivel de compresie 12)

• Rezoluție: Imaginile trebuie salvate la 300 dpi

• Dimensiune: Imaginile trebuie să fie dimensionate la minim 1200 de pixeli pe latura lor cea mai mare.

• numele fișierului fotografiei: Fișierele trebuie să fie denumite prin numele de familie al fotografului, titlul lucrării și un număr secvențial al imaginii. De exemplu: numeledefamilie_titlullucrării_01.jpg. Creați un singur folder comprimat care conține toate imaginile.

• Puteți încărca doar următoarele formate de fisiere: zip, rar. Dimensiunea fisierului să nu depășească 25 MB. Un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa, imediat după ce dosarul a fost încărcat cu succes. Toate lucrările trebuie să includă următoarele:

• Un formular oficial de înscriere completat corect.

• Un proiect fotografic complet (4 imagini).

2.3 Proiecte fotografice multiple Fiecare participant poate depune mai multe proiecte, care să conțină formularul de participare completat adecvat. În acest caz, proiectele expediate prin poștă, vor fi prezentate separat (cu fișa de participare inclusă), chiar dacă vor fi livrate în același colet.

3. SELECȚIA PROIECTELOR

3.1 Catalog Proiectele selectate vor fi prezentate în catalogul expoziției. Un exemplar editat al catalogului va fi furnizat fiecărui participant și instituțiilor de profil din Europa, fiind destinate spre a fi utilizate ca materiale de referință.

3.2 Publicitate

Proiectele selectate vor fi prezentate pe site-ul Facultății de Arte și Design din Timișoara ca parte a campaniei de promovare în mass-media on-line, prin creșterea gradului de conștientizare asupra lucrărilor selectate, în cadrul comunităților fotografice. Organizatorii își rezervă dreptul de a reproduce lucrările în campanii de promovare a evenimentului, fără obligații financiare către autori. Prin trimiterea propunerilor și completarea fișei de participare, artiștii confirmă faptul că au luat la cunoștiință și au acceptat condițiile care reglementează participarea în cadrul evenimentului, considerate a fi parte integrantă a bienalei.

logo (2)