Editura Litera lansează seria de cărți dedicată fotografilor amatori și profesioniști: Școala de fotografie, de Michael Freeman.

Volumul “Editarea digitală” din seria de cărți Școala de fotografie, de Michael Freeman, publicat de Editura Litera oferă celor interesați să îmbunătățească calitatea imaginilor o descriere detaliată a programelor și tehnicilor de progesare și postprocesare a fotografiilor digitale.

A face fotografii a ajuns o preocupare tot mai populară. Aparatele digitale sau smartphone-ul ne sunt tuturor la îndemână. E suficient să apeși un singur buton pentru a fotografia. Toate aceste imagini, care surprind momente inedite și emoționale pentru noi, merită să le aducem un minim de îmbunătățire a calității tehnice, înainte de a le arăta sau publica. Volumul de față “Editarea digitală” prezintă în detaliu aspecte legate de editarea imaginilor precum: programe de procesare RAW, programe de postprocesare și instrumente folosite. Sunt descrise modalități de optimizare simplă și avansată a imaginilor: corectarea balansului de alb, ajustarea expunerii, reducerea zgomotului de imagine, curbe de tonalitate și corecția de culoare. Toate informațiile și etapele de lucru prezentate sunt exemplificate cu fotografii concludente.

Consider că aceasta carte trebuie studiată în fața computerului, cu imaginile din arhiva proprie, deschise în programul de editare digitală.

editarea digitala -  michael freeman editura litera _2319 editarea digitala -  michael freeman editura litera _2320

Volumul “Editarea digitală” poate fi achiziționat online