24 martie 2015, ora 9:00, Hotel Crowne Plaza, București

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană și Asociația Zeppelin organizează cea de-a treia ediție a forumului Cities of Tomorrow, cea mai importantă întâlnire din România dintre business, arhitectură și administrație.

Evenimentul este gândit ca un mix intens și bogat de prezentări, discuții în cadru organizat și networking. Conferințele unor personalități internaționale se combină cu analize și propuneri pentru contextul românesc.

Discutăm împreună despre cum ne mișcăm în și între orașe, despre cum se mișcă orașele și arhitectura, despre cum să accelerăm și să ghidăm dezvoltarea, despre noi sisteme de transport și infrastructură inteligentă, tehnologii pentru comunicare, gestiune și construcții.

_CoT#3_web_poster

Înscriere* și informații:
http://rumaenien.ahk.de/events/aktuelle-termine/cities-of-tomorrow-3-mobility

* 20% reducere pentru biletele achiziționate până la 3 martie 2015. În plus, membrii OAR și abonații Zeppelin au 10% reducere.

 

Organizatori:

  • Camera de Comerț si Industrie Româno-Germană (AHK România)
  • Zeppelin – în cadrul programului „Connected. Things about future, cities and people“

Sponsori: CBRE Romania

Parteneri instituționali: OAR, Asociația pentru Mobilitate Metropolitană

 

Key-speakers:

  • Michael Horodniceanu, Ph.D., președinte al MTA Capital Construction, supervizează în momentul de față proiecte în valoare de peste 20 de miliarde USD. În trecut a ocupat postul de New York City’s Traffic Commissioner. Expert în domeniul infrastructurii de transport, atât în domeniul public cât și în cel privat.

 

  • Jörn Walter, Chief Urban Planner al orașului Hamburg (anterior Dresda), Germania. Expert în dezvoltare urbană și arhitectură, deținător al „Schinkelpreis Städtebau” (Premiul Schinkel pentru urbanism), profesor invitat la Universitățile din Viena, Dresda și Hamburg.

 

O sesiune comună – „Orașe inteligente, mobilitate inteligentă” – și două workshop-uri separate – „Oameni mobili, arhitectură mobilă” și ”Orașe în mișcare” – tratează mobilitatea din două perspective principale:

  1. Relația dintre mobilitate și oraș.

Vorbim despre ultimele tendințe în transportul public și privat – sisteme de management și vehicole inteligente, infrastructură, intermodalitate, car-sharing, smart parking, viziuni și politici de mobilitate, proiecte și operațiuni concrete. Toate acestea sunt puse în legătură cu perspectiva urbană și cea economică: strategii și planificare, dezvoltare urbană, mobilitate, investiții și piața de real estate, orașul sustenabil.

Cei doi vorbitori internaționali, specialiști de prestigiu, ne prezintă tendințe de ultimă oră  și filozofia și acțiunile de succes. Specialiști români din domeniul transportului, afacerilor, arhitecturii,  reprezentanți ai companiilor de top și ai administrației dezbat situația și perspectivele din România.

  1. Mobilitatea de dincolo de transport. O lume în mișcare

Înțelegem prin mobilitate și transformările rapide, evoluțiile explozive din tehnologiile de comunicații și control și, în general din revoluția digitală și implicațiile asupra acestora societății, folosirii spațiului și, deci, a arhitecturii și amenajărilor.

Discutăm aici despre casa și biroul viitorului, noi modele de afaceri, noi consumatori și noi piețe, revoluția verde și noua paradigmă a construcțiilor (inclusiv integrarea vehicolelor inteligente și a sistemelor de transport colaborativ), dar și despre crearea și regenerarea spațiilor urbane și a construcțiilor existente.

rumaenien.ahk.de