Muzeul-National-al-Taranului-RomanFundația Culturală Criterion organizează expoziția

CĂUTĂRI ȘI DEFINIRI

Ediția a II-a

4 – 10 martie 2015

Muzeul Național al Țăranului Român, Sala Acvariu

În cadrul expoziției vor fi prezentate lucrările realizate de: Petronella Berlea, Andreea-Lorena Buțincu, Mirela Iordache.

Vernisajul va avea loc pe 4 martie 2015, la ora 19:00 în Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român.

Lucrările expuse au fost realizate de cele trei tinere artiste în cadrul taberei de artă “Artist în Bistrița-Năsăud” și evocă istoria, natura, arhitectura transilvănene. Vechea Biserică Evanghelică din orașul Bistrița, casele din vremuri demult uitate din Dorolea cu fântâna din mijlocul satului care parcă măsoară timpul sunt doar câteva din elementele care se regăsesc, interpretate în stil propriu, pe pânzele artistelor. Picturile au fost expuse publicului bistrițean cu ocazia Sărbătorii “Zilele Bistriței”, iar acum sunt aduse în atenția celui bucureștean.

Evenimentul se înscrie în proiectul anual “3 talente, 3 începuturi” desfășurat de Fundația Culturală Criterion în eforturile sale de a căuta tinere talente, de a le provoca la definire și de a le sprijini spre promovare. Proiectul constă în selectarea a celor mai talentați trei studenți masteranzi ai Universității Naționale de Arte și premierea lor cu distincția “pArte de Arte” ce constă în acordarea de mijloace de lucru specifice. Ulterior, artiștii premiați participă la tabăra de artă “Artist în Bistrița-Năsăud”, iar lucrările realizate sunt expuse atât în Bistrița, cât și în București în cadrul expozițiilor intitulate „Căutări și definiri”.