Grupul Time Based Arts @ Time Factor(y), vă invită joi, 12 februarie, începând cu ora 12.00, la Universitatea Națională de Arte București, la Facultatea de Sculptură la etajul 1 (sala de Desen) pentru a participa la Performance-ul Sculptură în timp, organizat în cadrul workshopului Time Based Arts.

Timpul.

Timpul este unul dintre conceptele fundamentale ale Fizicii și Filosofiei. Dacă, în fizică reprezintă o masură a procesului de durată a evenimetelor în urma cărora au loc schimbări, iar un exemplu în acest caz este teoria mecanicii cuantice, care sugerează că ar exista doar continuu spatiu-timp, pe de altă parte, în filosofie timpul este definit ca un flux neîntrerupt, ireversibil și care nu poate curge decât într-o singură „direcție”.
Însă, în ambele ramuri ale cercetării, timpul este o noțiune primară care nu se definește, ci este percepută la nivel senzorial, fiind intim legat de sentimentul propriei noastre existente.

Propria noastră înțelegere, a timpului și a spațiului, a fost „condiționată” sau mai bine spus marcată, de-a lungul veacurilor, de teoriile lui Newton, Descartes, Leibniz, care au contribuit esențial, la percepția umanității asupra timpului și spațiului. Totodată, prin amploarea activității lor, au reușit să stabilească o serie de caracteristici culturii Occidentale, și nu numai.
În esență, timpul poate fi perceput și considerat ca un lucru independent de noi, dar totodată aflandu-ne într-o strânsă legătură. Uneori este apăsător și agresiv, iar alteori ne oferă o alinare; este relativ. Iar, în final, fiecare are liber arbitru în a-l urma, sau a fi urmat.

Concept Rolland Niculușcă
Coordonatori proiect Irinel Anghel și Raluca Ghideanu
Coordonator program TBA @ Time Factor(y) Reka Csapo Dup

10984874_942395742445860_1109957558_n