Organic de Saviana Stănescu, în regia lui Andrei Măjeri, încheie seria spectacolelor din cadrul primei etape a Programului 9G la TNB, desfăşurat prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava”.

Spectacolul aduce în faţa publicului un subiect acut, desprins din ştirile zilnice – traficul de organe –, şi spune o poveste ruptă din realitate… dar o îmbracă într-o comedie neagră de bună calitate. Visul american şi viaţa emigranţilor în cameleonica lume ideală capătă accente dramatice, dar şi comice… Imaginaţi-vă cum ar arăta familia Bundy din celebrul serial cu acelaşi nume, dacă ar trăi din comerţul cu organe umane, şi nu de pe urma vânzării de pantofi.

Silva Helena Schmidt, Andrei Stehan şi Lucian Rus trec de la dramă la comedie, de la jocul realist la grotescul viselor imaginate de Ada Milea, Arcadie Rusu, Les Ateliers Nomad, Ioana Păun, Tudor Giurgiu.

Organic este un spectacol antrenant şi actual, cu accente grave, cu umor şi ironie, plin de surprize muzicale, teatrale, coregrafice, vizuale.

Premiera: 14 şi 15 februarie, ora 20.00, sala Mică

Durata: 1h 30 min, fără pauză

Organic.A3008 Organic.A3539 Organic.A3672 Organic.A4036 Organic.A4079 Organic3241

ORGANIC

de Saviana Stănescu

traducerea şi adaptarea Andreea Chindiş

Cu: Silva Helena Schmidt, Andrei Stehan, Lucian Rus

Regia: Andrei Măjeri

Asistent regie: Adina Lazăr

Scenografie: Irina Chirilă

Asistent costume: Ioana Grama şi Corina Zăbavă

Vorbire scenică: Alex Luft

Fotograf: Dragoş Mălăescu

Sunet: Alex Băisan

Light design: Claudiu Stan, Richard Stan, Cristian Șimon

Artişti asociaţi / American dreams:
Vis 1 – Ada Milea

Vis 2 – Arcadie Rusu & Les Ateliers Nomad

Vis 3 – Ioana Păun

Vis 4 – Tudor Giurgiu

Inspirat din picturile Suzanei Dan

Montajul: Letitia Stefanescu

Imaginea: Adrian Silisteanu

Productia: Libra Film

Vis 5 – Arcadie Rusu & Les Ateliers Nomad

9G la TNB este un program derulat prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava” şi se adresează tinerilor creatori de teatru. Programul 9G se desfăşoară la Sala Mică, spaţiu destinat exclusiv tinerilor artişti. În urma unui concurs de proiecte, la care au fost înscrise 42 de titluri, echipa de selecţie (Ilinca Tomoroveanu, Cristiana Gavrilă, Maşa Dinescu şi Violeta Popa) au reţinut şapte dintre ele pentru a intra în repetiţii: Copii de aruncat, după romanul lui Ryu Murakami, dramatizat şi regizat de Doru Drăgoi; ActOrchestra – teatru muzical care nu e musical, regia Horia Suru; DISTOPIE. shakespeare. REMIX, regia Catinca Drăgănescu; Dragoste în patru tablouri de Lukas Baerfuss, în regia Elenei Morar; Organic după Inutil de Saviana Stănescu, în regia lui Andrei Măjeri; Piesă pentru frate şi soră de Tennessee Williams, în regia lui Iris Spiridon; Ziua în care nu se cumpără nimic de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru. În urma repetiţiilor cu public, Consiliul Artistic al teatrului decide titlurile care vor fi incluse în repertoriul Sălii Mici.

Programul 9G (TNB pentru tinerii creatori de teatru) este finanţat este realizat cu sprijinul MasterCard.