Afis_ALLEGROALLEGRO.-4_M.Rizea-si-E.-Cristea ALLEGRO.-3_G.Patru-si-Aylin Allegro.-1a_C.Ciuciulica-si-M.Rizea Allegro.5_Aylin-Cadir-si-C.Ciuciulica ALLEGRO.2_-G.Patru-si-M.Rizea-si-C.Ciuciulica ALLEGRO.1_G.Patru-si-C.Ciuciulica

Vineri 16 ianuarie şi duminică 18 ianuarie 2015,ora 20.00, la Sala Pictura a Teatrului Naţional din Bucureşti, va avea loc premiera oficială a spectacolului “Allegro, ma non troppo” de Ion Minulescu, în regia lui Răzvan Popa.

O comedie sentimentală, cu încurcături amoroase și suspansuri dramatice. O satiră de moravuri cu un milionar, o soție și un dramaturg, alături de alte personaje pitorești – o amantă, un samsar, o slujnică – vă vaține, timp de o oră și jumătate, captivați de farmecul și savoarea epocii interbelice. Apariții neașteptate și răsturnări de situație, un ingenios melanj între teatru și realitate, un adulter care se comite sub ochii soțului, sub masca unei piese fictive. O pledoarie pentru firescul în teatru, care trebuie să se inspire din viață.

Autor dramatic jucat cu mare succes pe vremea sa, director al Teatrului Naţional din Bucureşti în anul 1926,  Ion Minulescu (1881 – 1944) este cunoscut astăzi mai ales ca poet al Romanțelor. Cu toate că în timpul vieţii scriitorul credea că posteritatea îl va recunoaşte mai ales pentru piesele sale, istoria literaturii i-a ales un alt destin. Teatrul său merită a fi redescoperit şi astăzi, după decenii de la primele montări la Naţionalul bucureştean,  pentru dialogurile vii, umorul alert, naturalețea poveștii, verva intelectuală, originalitatea scriiturii. Între piesele cele mai jucatea mintim:  “Manechinul sentimental”, “Pleacă berzele”,”Amantul anonim”, “Allegro, ma non troppo” – comedie ce a fost reprezentată şi la Bratislava şi la Buenos Aires.

În distribuţie actori cunoscuţi vă prilejuiesc întâlnirea cu savoarea personajelor şi a situaţiilor minulesciene: Gavril Pătru, Marius Rizea, Eugen Cristea, Costina Ciuciulică, Aylin Cadîr, Victoria Dicu, sub îndrumarea regizorală a lui Răzvan Popa (Premiul UNITER 2011, pentru regia Celui mai bun spectacol de teatru radiofonic, “Shylock” de Gareth Armstrong). Scenografia este semnată de Florilena Popescu-Fărcășanu şi Maxim Corciova. Această premieră inaugurează Noul An 2015 la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din Bucureşti.