DRAGOSTE IN PATRU TABLOURI (1) DRAGOSTE IN PATRU TABLOURI (2) DRAGOSTE IN PATRU TABLOURI (3) DRAGOSTE IN PATRU TABLOURI (4) DRAGOSTE IN PATRU TABLOURI (5)

Noua premieră din cadrul programului 9G la TNB (Noua Generație la Teatrul Național), Dragoste în patru tablouri de Lukas Bärfuss, în regia Elenei Morar, atacă o temă care nu este străină niciunuia dintre noi: iubirea în cuplu, plictiseala, nevoia de diversitate sexuală sau… existențială. Poveștile a două cupluri se întrepătrund, pasiunile stagnează într-o căutare înșelătoare a condimentelor care fac viața mai interesantă sau mai falsă. Analiza psihologică a unor astfel de comportamente s-a transformat într-o afacere de succes a timpului nostru, pentru că viețile acestor personaje argumentează cu exactitate teoriile lui Freud.

Care sunt cele mai importante lucruri în dragoste? Încrederea, siguranța, dependența? Sau fidelitatea? Și atunci când ele nu mai există, ce urmează pentru o soție labilă psihic sau pentru o alta hotărâtă, o pictoriță dedicate artei sale?  Când viața se transformă într-o mare minciună, crima este o soluție? Într-o lume șocată de propiile ei reacții, sau ale celor din jur, spectacolul Dragoste în patru tablouri nu dă răspunsuri, dar ne încarcă de întrebări.

Spectacolul va avea premiera duminică, 18 ianuarie, ora 20:00, la Sala Mică a Teatrului Național. Bilelete pot fi cumpărate online:  http://www.tnb.ro/ro/dragoste-in-patru-tablouri?r=4030&popup=1#tabs-1 sau de la Casa de bilete TNB, prețul fiind de 30 și 16 lei.

Dragoste în patru tablouri

de Lukas Bärfuss
Traducerea: Victor Scoradeţ

Regia: Elena Morar
Asistent regie: Daniel Buglea

Distribuția:
Evelyn – Sorina Ştefănescu
Susan – Alexandra Fasolă 
Sebastian – Lucian Iftime
Daniel – Bogdan Nechifor
Un bărbat tânăr – Liviu Chițu

Scenografie: Alexandra Panaite
Asistentă scenografie: Adriana Cortel
Light design : Vlad Dragomirescu și Claudiu Stan
Sound design: Alexandru Băisan

Durata: 1h 45min

9G la TNB este un program derulat prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava” şi se adresează tinerilor creatori de teatru. Programul 9G se desfăşoară la Sala Mică, spaţiu destinat exclusiv tinerilor artişti. În urma unui concurs de proiecte, la care au fost înscrise 42 de titluri, echipa de selecţie (Ilinca Tomoroveanu, Cristiana Gavrilă, Maşa Dinescu şi Violeta Popa) au reţinut şapte dintre ele pentru a intra în repetiţii: Copii de aruncat, după romanul lui Ryu Murakami, dramatizat şi regizat de Doru Drăgoi; ActOrchestra – teatru muzical care nu e musical, regia Horia Suru; DISTOPIE. shakespeare. REMIX, regia Catinca Drăgănescu; Dragoste în patru tablouri de Lukas Baerfuss, în regia Elenei Morar; Organic după Inutil de Saviana Stănescu, în regia lui Andrei Măjeri; Piesă pentru frate şi soră de Tennessee Williams, în regia lui Iris Spiridon; Ziua în care nu se cumpără nimic de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru. În urma repetiţiilor cu public, Consiliul Artistic al teatrului decide titlurile care vor fi incluse în repertoriul Sălii Mici.

Programul 9G (TNB pentru tinerii creatori de teatru) este finanţat de ARCUB în cadrul programului Bucureşti 555 şi este realizat cu sprijinul MasterCard.

Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.