unnamed
Uniunea Artiștilor Plastici România- Filiala Iași organizează un nou eveniment expozițional semnat de artista Ioana Palamar.
Expoziția – proiect ,,Privindu-mă de departe” este o etalare de aptitudini, propunând o temă actuală care dezvaluie universul creator și gama largă de genuri și expresii plastice a valorosului artist contemporan.
Lucrările de pictură expuse pe simeze subliniază compoziția, linia și forma, aducând în prim-plan matricea creativă a interpretărilor care au ca punct de plecare și centru de interes reprezentarea frumuseții fizionomiei umane.
Inedita expoziție are loc la Galeriile de Artă “N. Tonitza” Iași și poate fi vizitată în perioada 1 – 10  noiembrie 2014.
Vă așteptăm!
PR & Coordonator promovare mass-media, Carmen Sîrbu
 
 
Conceptul expoziției
“Autoarea Maria Cârneci definea autoportretul ca fiind cu joncțiune a lumii exterioare cu cea interioară, lume care, pentru Leonardo da Vinci, a îmbrăcat forma solitudinii: dacă ești singur, înseamnă că îți aparții cu totul ție însuți… Dacă ești acompaniat chiar și de un singur om, îți aparții pe jumătate ție însuți sau chiar și mai puțin, în funcție de neînțelepciunea purtării lui; iar dacă ai mai mult de un companion, vei cădea și mai adânc în această jalnică stare.
Autoportretul reprezintă pentru mine cea mai portrivită formă de exprimare și de autocunoaștere; solitudinea este necesară în această călătorie a explorării sinelui. Prin culori îmi pot exprima cele mai intense trăiri, precum și cele mai ascunse frământări, așadar nu creez niște simple și frumoase imagini – „suntem prea zbuciumați ca să ne mulțumim cu imagini frumoase; trebuie să eliminăm dulcegăria platonică din artă; viața este adâncă, dramatică” (Ion Țuculescu).                   
Prin urmare, consider că explorarea eului interior devine congruentă cu solitudinea, creatoare a unei stări propice aprofundării lumii lăuntrice. Marea întrebare este de unde începe și unde anume ia sfârșit acest mirific, dar anevoios drum al cunoașterii de sine…
                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                            Artist plastic Ioana Palamar