inv-17-noiembrie-perioadaExpozitiile lunii noiembrie Nude / 11172014 si Fruits of Despair / Florin Pantilimon

Aitch, Felix Aftene, Gabriel Caloian, Codruţa Cernea, Mihail Cosuleţu, Cristian Crisbăşan, Suzana Dan, Amalia Dulhan, Andreea Floreanu, Cornel Lazia, Ileana & Cătălin Oancea, Dragoş Pătraşcu, Tudor Pătraşcu, Radu Rodideal, Adrian Sandu, Bogdan Teodorescu, Ioana Ursa

Orizont-la-Balcic-axp-2o11-75x15o Codruta-Cernea-Gol-de-ganduri-90-x-120-cm-acrilic-pe-panza-final naked-steampunk-b Drawing-with-water fata morgana 2NUDE înseamnă nu numai nuditate anatomică, ci și exprimarea liberă a oricărei emoții umane autentice și firești, a oricărei idei, fără teamă de repercursiuni.

NUDE înseamnă și libertatea dreptului la excepția de a fi unic și la exprimarea liberă și nealterată a acestei unicități spirituale și emoționale. Omul se naște ca o entitate unică, originală, indivizibilă și irepetabilă, cu un punct de vedere unic și creativ asupra lumii. Tabu-urile, dogmele și ideile preconcepute uniformizează și castrează emoțional și creativ individul, chiar din copilărie, trecându-l printr-un “Pat al lui Procust” din care omul iese “ajustat” să se comporte conform cerințelor prestabilite.

NUDE este exact starea de eliberare, fizică, sufletească și spirituală, de a descoperi cine suntem și de a exprima această identitate fără cenzură.

Expozitia numarul 10 din cadrul proiectului 11172014 invita la descoperirea spiritului liber.

Art Yourself a iniţiat incepand cu luna ianuarie, în premieră, un proiect care se va desfăşura pe întreg parcursul anului 2014. 11 expoziţii, la care vor participa 17 artişti români contemporani, vor reuni o multitudine de abordări, modalităţi de exprimare şi viziuni artistice în cadrul acestui proiect comun. Demersul artiştilor, împreună cu galeria Art Yourself, este de a genera o posibilă şi experimentală colaborare între cei implicaţi, rezultatul dorit fiind o identitate de grup, bogat declinată artistic, prin toţi cei 17 artişti. Vă invităm în fiecare 17 ale lunii să fiţi martori la această fuziune imagistică.

g2-(A3) m5-(A3) m2-(A3) g8-(A4)

In acelasi timp, in spatial paralel al galeriei, il puteti descoperi pe Florin Pantilimon intr-o prospectie personala, intre sinceritate si descoperirea unei lumi vazuta diferit.

Seria “Fruits of Despair” nu are inceput si sfarsit, iar povestea nu este una liniara, ci se desfasoara neinhibiata pe mai multe planuri.
Lucrarile sunt rezultatul unui proces de introspectie, de cautare a exprimarii sincere prin evitarea, pe cat posibil, a morbidelor manierisme si a obsesiei pentru un obiect sau sentiment anume.
Procesul este unul intens si tulburator la nivel personal, iar acest lucru transpare in unele lucrari, conferindu-le un puternic caracter intim.
Utilizarea hazardului si a pareidoliei a fost necesara pentru stimularea imaginatiei, in scopul trezirii din amorteala aplatizanta produsa de procesul obsesiv compulsiv de etichetare a lumii percepute.
“Fruits of Despair” este nici mai mult, nici mai putin decat o scurta privire aruncata peste propriul zid.