Afis

SCENA VERDE
Dublu eveniment: Vernisajul expoziției Scena Verde – lansarea campaniei ecologice
Societatea Culturală Filarmonia și Asociaţia Studenților Arhitecţi Cluj, vă invită joi, 20 noiembrie, ora 17, în Iulius Mall (etajul 1, lângă Quartz Caffe) la vernisajul expoziției Scena Verde, cuprinzând cele mai valoroase lucrări înscrise în Concursul național de arhitectură destinat studenților arhitecți și care urmărește selectarea celor mai bune idei și soluții pentru realizarea unei scene flotante din PET-uri, cu suprastructură pavilionară parametrică, pe lacul din Gheorgheni. În acest mod Clujul va primi primul său teatru în aer liber.
Jurizarea concursului în urma căruia au fost selecționate lucrările din expoziție, a fost asigurată de:
arh. Jorn Konijn – arhitect, design și scriitor, co-fondator al organizației Culturalia;
arh. Andrei Nejur – vicepreședinte Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania;
arh. Asbjørn Søndergaard – arhitect, expert în proiectare compunerizată, fondator al Odico Formwork Robotics;
arh. Ligia Subțirica – arhitect șef al municipiului Cluj-Napoca;
arh. Șerban Țigănaș – preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România;
Cu ocazia vernisajului va avea loc festivitatea de premiere a concursului mai sus menționat și care va înmâna celor mai buni participanți cele trei premii în valoare de 1000 E (locul I), 500 E (locul II), 300 E (locul III).
Activitatea complementară acestei etape este realizarea unui workshop coordonat de personalități marcante ale domeniului arhitecturii, în cadrul căruia studenții selectați vor avea ocazia să îți aprofundeze munca și în același timp să dobândească o experiență importantă, contribuind la realizarea proiectului în varianta sa finală, urmând să obțină avizele necesare astfel încât în luna aprilie 2015 scena să fie efectiv construită și lansată la apă.
SCENA VERDE
Proiectul „SCENA VERDE” este un manifest al tinerilor clujeni pentru cultură, ce vine în întâmpinarea unor deziderate majore ale cetății clujene: „Capitală Europeană a Tineretului 2015” și „Capitală Culturală Europeană 2021”. Caracterul puternic educativ al acestuia, servește atât implementării mai multor obiective strategice ale municipalității ce urmăresc „dezvoltarea publicului și creșterea accesului la actul major de cultură”, „creșterea vizibilității orașului Cluj-Napoca și a scenei culturale clujene”, precum si o sensibilizare a publicului cu privire la reciclarea deseurilor de ambalaje. Astfel, proiectul își propune realizarea unei campanii de informare a cețățenilor în scopul colectării separate și reciclării recipientelor din plastic tip PET, in vederea realizarii unui demers cultural care va comunica ideea unei destinații concrete – SCENA VERDE. Prezentul proiect promovează pluridisciplinaritatea, reunind studenți de la mai multe specializări pentru a îndeplini un scop comun – Cluj, Capitală Europeană a Tineretului 2015.
Invitați:
Ovidiu Câmpean – Director al directiei Comunicare, Relații Publice și Turism, din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca;
Sorin Guttman – manager Iulius Mall Cluj-Napoca;
Florin Moroșanu – directorul executiv al Asociatiei Cluj Capitala Culturala Europeana 2021;
Liliana Nichita – Director General Adjunct, Eco-Rom Ambalaje;
Ligia Subțirica – arhitect șef al municipiului Cluj-Napoca;
Șerban Țigănaș – preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România.

Proiect finanțat cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca și Eco-Rom Ambalaje.