invitatie-SP,DVa invitam vineri 31 oct 2014, ora 18 la vernisajul expozitiei “Suntem prieteni, da?”, la Galeria de Arta Artex, Ramnicu Valcea.

Expozitie personala a celor 2 prieteni, Ramona Slug si Mihai Chitu, prima in Ramnicu Valcea printre noi prieteni, propune un joc, un exercitiu de transpunere temporal si spatial, o raportare personala intre atunci si acum, intre vechi si nou, intre cer si pamant.

Timpul este locul unde Mihai isi plaseaza lucrarile. Este un loc unde lucrurile se schimba aproape simultan depinzand de persoana care le priveste. Jocul este legatura dintre atunci si acum, intre copil si adult. Si pentru ca intrebarea “Suntem prieteni,da? ” este pusa sa confirme o stare, Mihai ne arata granitele fine dintre prietenie si “razboi”. Recuzita de joc a copiilor devine armament in lumea adultilor si arma – unealta devine o simpla forma , un puzzle, un joc in lumea celor mici.

Picturile Ramonei continua acest joc alegand o axa verticala, intre cer si pamant. Spatiul este acum locul de joaca al copiilor dar si al adultilor. Cu capul in nori sau cu picioarele pe pamant, cu detasarea cu care privesti in zare sau cu atentia cu care privesti in detaliu, fiecare lucrare se schimba in functie de acest raport.

Prezentarea artistilor va fi facuta de artistul Dican Gheorghe, presedinte al Filialei Rm.Valcea a Uniunii Artistilor Plastici din Romania.

Expozitia va fi deschisa timp de 3 saptamani, din 31 octombrie pana pe 20 noiembrie.