Vineri, 24 octombrie 2014, cu începere de la ora 16,00 în cadrul Galeriei de Artă Delta a Uniunii Artiştilor Plastici din România-Filiala Arad, va avea loc vernisajul Expoziţiei Internaţionale de Artă „Cărămida de Hârtie”-ediţia I.
Curatoriată de artiştii arădeni Dana Stana şi Adrian Raţă, expoziţia internaţionala „Cărămida de hârtie” propune noi moduri de percepţie în utilizarea hârtiei printr-o diversitate de tehnici, implică artistul contemporan în diseminarea artei în spaţiul public şi aducerea ei în prim planul vieţii culturale arădene. Aduce în atenţie hârtia ca segment bine definit care s-a impus ca mediu permisiv de exprimare cu valenţe estetice proprii.
Proiectul expoziţional promovează performanţa demersului artistic, încurajeaza gestul experimental şi inovaţia, dorind să creeze o platformă comună şi o tradiţie în prezentarea artei contemporane pe hartie, pentru artişti din toata lumea.
În cadrul expoziţiei participă peste o sută de artişti din ţări precum : Lituania, Germania, Ungaria, Spania, Portugalia, Belgia, Argentina, Japonia, Mexic, Statele Unite ale Americii, Emiratele Arabe Unite şi România, aducând in primplanul vieţii culturale peste 250 de lucrări de artă contemporană.
Criticul de artă prof.univ.dr. Ileana Pintilie de la Universitatea de Vest din Timisoara va prezenta Expoziţia alături de prof.univ.dr. Dumitru Şerban-preşedintele UAP Arad şi prof.univ.dr. Onisim Colta-vicepreşedinte al UAP Arad.
Resize of 2 Afis Paper Brick.150 DPI OK copy