Festivalul International de Muzica Contemporana TimsoniaFacultatea de Muzică şi Teatru din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, în parteneriat cu Filarmonica “Banatul” şi Asociatia Pro Philharmonia vă invită să participaţi la prima ediţie a Festivalului Internaţional de muzică contemporană Timsonia.

În perioada 25-28 octombrie 2014, publicul timișorean se va putea bucura de muzica clasică contemporană oferită de tinerii compozitori din ţară și din străinătate. Aflat în primul an, acest festival  s-a născut din dorinţa de a pune în evidenţă deosebita forţă creatoare a tinerei generaţii care activează în domeniul muzicii clasice. Timsonia adună laolaltă muzicieni foarte talentaţi din centrele culturale de referinţă ale ţării. Publicul timişorean va avea posibilitatea de a auzi pentru întâia oară creaţii semnate de tineri creatori din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi sau Timişoara, dar şi din Ungaria, Austria, Germania, Italia, Isreal, Coreea de Sud sau Statele Unite ale Americii. Intrarea este liberă la toate concertele şi conferinţele.

În cadrul celor cinci concerte ale festivalului vor fi prezentate nouă prime audiţii absolute. Lucrările sunt dedicate festivalului și sunt interpretate de percuţionistul Doru Roman, pianistul Mihai Măniceanu, acordeonistul italian Luca Piovesan; ansambluri precum Duo Carillon din Germania; Ansamblul Impact XXI din Cluj-Napoca; Trio Contraste, Ansamblul Percutissimo, Trio Act şi Ansamblul Atem din Timişoara.

Tot în cadrul festivalului Timsonia, la Facultatea de Muzică şi Teatru vor avea loc patru conferinţe deschise publicului. În cadrul acestora se vor dezbate subiecte precum: potenţialul muzicii electronice în contextul dezvoltării ulterioare a fenomenului muzical; modalităţi noi de abordare a unui instrument cu resurse nebănuite – acordeonul; instrumente noi ce pătrund în domeniul muzicii culte; subtilităţi ale procesului creator în cadrul muzicii de film.

Mai multe informatii pot fi regasite pe pagina web a festivalului: http://timsonia.weebly.com