Sâmbătă, 12 mai, ora 11:30

Sâmbătă, 12 mai, la ora 11.30, vă invităm la Muzeul Colecțiilor de Artă, la prezentarea Colecției Iosif Iser.

Aceasta a fost donată statului în 1971 de soția artistului, sculptorița Désirée Sterian Iser și este expusă la Muzeul Colecțiilor de Artă din 1978.

 

Vă propunem o incursiune în universul pictorului Iosif Iser (1881-1958), pentru a privi împreună, ca printr-un caleidoscop, locuri pitorești din Dobrogea, din Franța și din Spania, figuri exotice surprinse într-un decor oriental, dansatoare și arlechini, într-o selecție de lucrări ce evidențiază diversitatea genurilor, motivelor și tehnicilor abordate de artist pe parcursul vastei sale creații.

 

*** 

Muzeul Colecțiilor de Artă împlinește anul acesta 40 de ani!

Marcăm evenimentul printr-o suită de întâlniri cu specialiști din cadrul muzeului care vor aduce în prim plan în fiecare lună, câte o colecție. Prilej să aruncăm o privire plină de curiozitate asupra colecționarilor care au contribuit la dezvoltarea vieții artistice și culturale a țării și a unora dintre cele mai reprezentative piese din colecțiile acestora.

***

Participarea se face pe baza biletului de acces în muzeu, în limita locurilor disponibile (20 de persoane), prin prezentare la fața locului cu 15 minute înainte de ora începerii. Vizitele însoțite de specialiști durează aproximativ o oră.

Muzeul Colecțiilor de Artă, Corp A, parter

Calea Victoriei 111

Preț bilet: 15 lei