Cristina-Passima-Trifon-(7) Cristina-Passima-Trifon-(6) Cristina-Passima-Trifon-(5) Cristina-Passima-Trifon-(4) Cristina-Passima-Trifon-(3) Cristina-Passima-Trifon-(2) Cristina-Passima-Trifon-(1)Joi, 16 octombrie 2014 – Marţi, 11 noiembrie 2014

Institut Culturel Roumain

1, rue de l’Exposition 75007 Paris

« Cui îi este frica de Big Apple ?»
Cristina Passima Trifon

VERNISAJ în prezenta artistei joi 16 octombrie, începând cu orele 18:00.

Proiectul “Cui îi este frica de Big Apple ?” prezinta 9 picturi din seria “WTC 9/11”, si partea mobila a instalatiei “Deasupra norilor”.
Realizate în 2013 si 2014, în acrilic pe pânza, picturile sunt ecoul evenimentelor tragice care au avut loc la NY – supranumit “Big Apple” în 11 septembrie.
Pânzele reflecta cele 4 elemente naturale – aer, foc, apa, pamânt – care compun universul si care permit vietii sa se mentina, sa renasca.

Născută la Bucureşti, Cristina Passima Trifon trăieşte şi expune în mod regulat, de peste şapte ani, la Paris şi în toată Europa. Debutând ca grafician, ea a ajuns să creeze în mai multe domenii plastice şi pe suporturi diferite: desen, sculptură, pictură, instalaţii şi proiecte destinate spaţiului public. Incepând cu 2011, Cristina Passima Trifon este coordonatoarea proiectului internaţional « Dialogue avec les guerriers de l’Empereur Qin : exposition de sculpture Chine-UE », pentru două etape : Bucureşti şi Paris. Proiectul a fost prezentat déjà în opt muzee de artă din China, iar în Europa, până acum, în cinci oraşe : Bucureşti, Lisabona, Sofia, Tallinn, Tsinandali, după care urmează Praga, Rotterdam, Luxemburg, Paris şi Bruxelles.

www.cristinapassima.com

Expozitie deschisa din 17 octombrie în 11 noiembrie, în orarele de deschidere ale ICR Paris.
VERNISAJ în prezenta artistei joi 16 octombrie, începând cu orele 18:00.

[UPDATE 17.10]
Joi 16 octombrie a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură „Cui îi este frică de Big Apple ?”, a artistei plastice Cristina Passima Trifon, în galeria ICR Paris.

Expoziţia propune o serie de nouă lucrări de format mare (195 cm x 130 cm ; acrilic pe pânză), care ne revelează un univers himeric şi senzaţional în acelaşi timp, dominat de o cromatică şi forme primare. „Cui îi este frică de Big Apple ?” abordează o temă provocatoare şi evocatoare, în viziunea artistei, cea a evenimentelor din 11 septembrie.

Vernisajul a fost deschis de Yvette Fulicea, Directoare ICR Paris ; de Cristina Passima Trifon, artista ; si de Jérôme Carassou, editor (Editura Non Lieu a publicat catalogul expozitiei).

La vernisaj au participat circa 40 de persoane.