Beyondeur este numele nou-înființatului studio de design ce propune o abordare inedită a spațiului locuibil. Bianca C. Padurean și Cristina Bădescu sunt duo-ul creativ care creează un design de produs menit să propună noi perspective în înțelegerea formelor cotidiene.

amintiri dintr-o alta lume_1 amintiri dintr-o alta lume_2 amintiri dintr-o alta lume_3 amintiri dintr-o alta lume_4 amintiri dintr-o alta lume_5 beyondeur_individual elements_1 beyondeur_individual elements_2 beyondeur_individual elements_3 beyondeur_individual elements_4 BEYONDEUR-logoDesfășurat între 17 și 20 septembrie 2014, 100% Design este cel mai mare și mai prestigios show de design contemporan, destinat industriei de profil din Marea Britanie și nu numai. Organizat pentru prima oară în 1995, acesta a devenit în scurt timp un eveniment de referință în promovarea design-ului. Aflat acum la a 20-a ediție,100% Design își continuă rolul tradițional de susținător al design-ului, atât în Marea Britanie, cât și în afara granițelor acesteia.

Cu 27.111 vizitatori în 2013, 100% Design (http://www.100percentdesign.co.uk/) oferă un spațiu expoziționalgeneros de 20.000 mp, destinattuturor designerilor, brandurilor, producătorilor de obiecte de design interior contemporan, precum și arhitecților interesați, în cadrul Centrului Expozițional Earls Court din Londra. Ediția de anul acesta va fi inaugurată de Philippe Starck, ce va vorbi despre locurile de unde își culege inspirația și despre ce înseamnă pentru el “serendipity” – cuvântul ales catemăgenerală a tuturordiscuțiilor.

Beyondeur va fi prezent în cadrul secției “Emerging Brands” de la 100% Design, cu o colecție numită „Amintiri dintr-o altă lume”, o încercare curajoasă de a explora realitatea înconjurătoare. Conceptul proiectului își propune o viziune prin care lucrurile care definesc lumea obișnuită se transformă într-o multitudine de entități ce generează mai multe posibilități de personalizare, modularitate și multi-funcționalitate.

Echipa Beyondeur

Bianca C. Padurean este un explorator creativ și o persoanădornicăsă redescopere lumea și minunile sale cu privirea curioasă a unui copil. Ea cautăsoluții inovatoare în rezolvarea problemelor, echilibrând interacțiunea dintre formele animate și spațiul locuibil. Design-ul creat de ea este similar unor forme de viață care se integreazăperfect într-o lume mai bună și lipsită de prejudecăți.

Ea a absolvit Secția Design de Produs în cadrul Facultății Central St. Martin’s de la Londra și a lucrat ca art director și graphic designer în Marea Britanie și România, atât în publicitate tradițională, cât și în marketing experiențial.

Motto-ul dupa care se ghidează Bianca a fost spus de Constantin Brâncuși: “Când nu mai suntem copii, am murit demult”.

Cristina Bădescu își propune să transforme ideile creative în interacțiuni echitabile în cadrul spațiului pe care oamenii îl împart cu mediul înconjurător. Ea deține un master în arhitectură și design urban, a lucrat cu arhitecți și specialiști în design urban, din cadrul mai multor organizații inovatoare din Canada. Experiența ei include cercetarea academică, precum și proiecte de design la diferite niveluri și pentru diverse aplicații.

Cuvintele care definesc filosofia Cristinei au fost spuse tot de Constantin Brâncuși: “Muncește ca un sclav, poruncește ca un rege, creează ca un zeu”.