Ramsey Arnaoot

Unkindness of Ravens

I’ve watched the ravens,

the birds of prey, peck at their pleasure, as hard men harvest hatred on the field.
–Thorarin the Black, Eyrbyggja saga
“Unkindness of Ravens” este o serie de picturi în acuarele, inspirate de călătoriile recente ale artistului în Westfjords și sudul Islandei. Picturile înfățișează atmosfera momentelor imediat urmatoare unor clipe de violență extremă în Eyrbyggja saga, una dintre legendele fondatoare ale Islandei – momente de liniște, de reflecție, sau adesea de fugă. Pe masură ce povestea se dezvăluie, certuri aparent accidentale între primii coloniști se dezvoltă în vendete pe termen lung,fiind întinse de-a lungul generațiilor, ploriferând cicluri de episoade violente, fără concluzii.
In timp ce confruntarea însăși inundă corpul cu adrenalină, urmările ei crează dezgust; senzația de vertij din timpul ascensiunii pe Turnul de Artă oferă o completare vizionării lucrărilor.
Se crează o analogie între vânturile puternice resimțite pe turn, care se află deasupra clădirilor din preajma, și între vânturile dominante și vremea mereu schimbătoare din Islanda, o insulă tânără de rocă vulcanică și câțiva copaci.
Vernisaj 11 septembrie, ora 19.00

11 – 30 Septembrie
Vizită pe bază de programare la [email protected]

Sos. Morarilor nr. 1, sector 2, Bucuresti

###

Ramsey Arnaoot (b. 1980) is an este un artist american, de origine sirian-texana care locuieste in Buenos Aires, Argentina.  Lucreaza in principal cu acuarele, in prezent se concentreaza pe reprezentari naïve. Expozitii trecute includ lucrari video in “Given Enough Eyeballs” la Esther M Klein Gallery, sculptua si pictura in “Let the Dawn Only Come” la Philadelphia Institute of Advanced Study. In lunile de iarna din emisfera nordica, Ramsey continua sa studieze in atelierul lui Patricio Larrambebere, Buenos Aires.


###

Make a Point

Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roșca și artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, seminarii, workshop-uri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. În 2012 și în 2014, Make a Point a câștigat Premiul al II-lea și respectiv al III-lea pentru Artă și Cultură la Gala Societății Civile.

Pentru programări sau alte informații ne găsiți la [email protected]

Daca nu ați mai fost la Make a Point, urmăriți link-ul:
http://makeapoint.us4.list-manage.com/track/click?u=8525b33d589aabfa4017bc06d&id=41466e15c9&e=146905eef1