Monumentul MigrantuluiVineri, 11 iulie, ora 12.00, la sediul Autogara Internațională Rahova, Şoseaua Alexandriei 164, va avea loc ceremonia de inaugurare a plăcii memoriale Monumentul Migrantului.

Placa este produsă de Veda Popovici ca parte a expoziției Pentru că navigăm pe culoare diferite de la Salonul de proiecte / MNAC Anexa şi va fi găzduită cu generozitate de Autogara Rahova S.A. pe unul din pereţii exteriori ai autogării.

Placa memorială este dedicată tuturor migranţilor, atât din ţară cât şi din afara graniţelor, în special celor ce “au muncit, călătorit, iubit şi suferit”, indiferent de etnie sau naţionalitate. Placa marchează asemănările dintre experienţele migranţilor cetăţeni români şi celor din afara Europei.

Veda Popovici (1986, Timișoara) lucrează ca artistă, teoreticiană și activistă de obicei într-o manieră diletantă. Interesele sale includ reprezentări identitare, organizări colective, istorii coloniale și patriarhale și (in)ofensivitatea politică a artei. Ultimele sale proiecte artistice explorează posibilităţile unei metodologii pentru o artă militantă şi angajată. Este candidată la doctorat la Universitatea Națională de Arte din București cu o cercetare despre naționalism în arta anilor ’70 și ’80 in contextul românesc. Trăiește și lucrează în București.

veda-popovici.blogspot.ro/

Salonul de proiecte este un program curatorial inițiat de Magda Radu și Alexandra Croitoru care funcționează în cadrul MNAC Anexa. Acest program își propune realizarea unor expoziții, prezentări și dezbateri care se focalizează asupra artei contemporane din România, punând producțiile tinerilor artiști într-un contextgenerațional mai larg.

Echipa: Magda Radu, Alexandra Croitoru, Ștefan Sava și Dana Andrei.