Pop UpGhepard la Pop UpAu placerea sa va invite, vineri, 23 mai, de la ora 19.00, la o noapte alba cu evenimente si momente speciale de street art, cu prilejul NAG #8, 2014!
Drawing Live cu… domnul Pisica Patrata
23 mai, orele 21.00 – 22.00
Pop Up Open Air Street Art Museum
Strada Selari nr. 4, Bucuresti
Artist: Alexandru Ciubotariu
Noaptea Alba a Galeriilor se va colora spectaculos la Pop Up! Domnul Pisica Patrata va desena in direct pentru spectatorii NAG, intr-o demonstratie dinamica si interactiva, cu o interventie digitala completata de proiectii live!
Alexandru Ciubotariu, Ciubi sau Pisica Patrata, este cunoscut pentru lucrarile sale de street art si banda desenata. Celebrul sau personaj, Pisica Patrata, ne zambeste din cele mai neasteptate colturi din Bucuresti, de pe ziduri, mesh-uri, din librarii si spatii de evenimente. A devenit si personaj de carte, in albumul Pisic apat rata, primul album de street art din Romania, publicat la Editura Vellant. Ciubi a participat la peste 80 de expozitii si interventii in Romania si in strainatate, a initiat proiectul Muzeul Benzii Desenate si a publicat in peste 60 de reviste de profil romanesti si straine.
*** *** ***

Aurel Tar, La Ghepard – Lasa-te tradus_ Subtitrari amicale: instalatie cu personalitate si subtitrare

23 mai, orele 19.00 – 01.00
Pop Up Open Air Street Art Museum
Artist: Aurel Tar
De curand, Pop Up Open Air Street Art Museum are o noua „rama”: La Ghepard, de Aurel Tar, „o instalatie cu personalitate si subtitrare”! Instalatia este un colaj vizual “de tip photoshop”, cuprins in rama supradimensionata a unei tablete electronice, care creeaza momente de happening cu invitati-supriza. La Ghepard este un Tablet Show in care realitatea este susceptibila mereu sa devina fictiune, iar fictiunea are mari sanse sa devina realitate!
Primul episod al show-ului Ghepard la Pop Up il are ca protagonist pe regizorul Corneliu Porumboiu si ultimul sau film, Al doilea joc, un documentar „atipic” despre derby-ul Dinamo – Steaua din 1988, lungmetraj selectionat la editia din acest an a Festivalului de Film de la Berlin. De Noaptea Galeriilor Aurel Tar si Centrul Pop Up va propun secvente – surpriza in rama Ghepard!

Aurel TAR spune despre propriile lucrari ca sunt un mix armonios de pictura conventionala & street art, iar pattern-ul Ghepard dezvaluie interesele sale artistice, de la ecourile antichitatii pana la zgomotoasele subiecte contemporane.

*** *** ***
 
Mozaic si arta urbana – Workshop cu Glappy la Pop Up!
23 mai, orele 19.00 – 22.00
Pop Up Open Air Street Art Museum
Artist: Glappy
Ce au in comun street art-ul si mozaicul? Cum poate fi integrata tehnica mozaicului in arta urbana? Sunt intrebari al caror raspuns il vom afla de la Glappy, intr-un exercitiu live de creare a unei lucrari de mozaic urban cu participarea publicului! Spectatorii NAG sunt invitati sa intre in jocul propus de artist, pentru a intelege de ce mozaicul este o arta vie si cum putem afla piesa potrivita intr-un puzzle din care se naste, miraculos, personajul!

Glappy isi propune, printr-o alianta originala de mozaic, desen si street art, sa atraga atentia si sa remedieze imperfectiunile spatiului urban: „o arta decorativa traditionala, cu o semnificatie aparte, culturala si spirituala, transpusa in limbajul artei urbane de astazi”.

                                                            ***    ***     ***

Better In than Out – Exhibition @ Pop Up Art Store

Vernisaj in cadrul NAG #8: 23 Mai, orele 19.00 – 04.00

Pop Up Open Air Street Art Museum

Pictura, obiect & mozaic ceramic – un dialog inspirat cu arta urbana de astazi, intre artisti din generatii si stiluri diferite, care vad in tehnica street art un mod insolit, ludic si serios de regandire a pattern-ului personal!

Artisti

Alexandru Ciubotariu – see Drawing Live… cu Domnul Pisica Patrata


Angela Bontas – 
interesata de pictura, desen, instalatie, ambient si performance, are o afinitate speciala pentru pictura in maniera desenului copilului, din convingerea ca doar privirea copilului ne poate salva din deformarea perceptiei asupra realitatii.
Aurel TAR – see La Ghepard – Instalatie cu personalitate si subtitrare

Glappy – see Mozaic si arta urbana: Workshop cu Glappy la Pop Up!
KITRA – ilustrator, toy designer si street artist, spune despre lucrarile sale ca sunt „psihedelico – experimentale, inspirate uneori din cultura traditionala sau din cea urbana”.
Victor Fota – o tehnica inspirata din pictura flamanda de secol 15 sau jocul transparentelor colorate, acestea sunt cateva dintre elementele – cheie care, spune artistul, definesc propria arta ca reprezentare a „existentei paralele a realitatilor”.
Zoita, un „artist nestatornic” in cel mai bun sens al cuvantului, se declara fascinata de stencil, dar foloseste in aceeasi masura si arta organica, hartia sau camera video: „privesc lumea in culori, o reduc la tacere prin alb si negru si apoi o las din nou sa tipe prin sunet, imagine si culoare”.
Ortaku – este un street artist pentru care „orice nu este arta urbana este un hobby”. Practica graffiti-ul sub forma de stencils si paste-ups de mai bine de 10 ani si crede in viitorul artei urbane.
Creaturi dragute si-a propus „sa puna cate o creatura cu ochi mari oriunde exista un loc trist, gri, pentru ca cei care o pot vedea sa prinda o picatura de culoare in drumul lor”.
IRLO – este cunoscut ca street artist, iar personajele sale fictionale impanzesc zidurile din mai multe orase din Romania. In strainatate a pictat la New York si Berlin, iar in tara a pictat live pe peretii mai multor orase din Romania.
Cristian Prandea spune ca stilul sau de desen ar putea fi asemuit cu „un borcan plin cu gem de capsuni in care se misca omizi si au curs prea multe culori fluorescente”.
Andy Sinboy este ilustrator si trubadur punkist – canta in trupa The Nuggers – si se prezinta singur ca avand „branhii de graffer” care il ajuta sa respire cu naturalete in spatiul underground.
Sno adora sa deseneze personaje si crede ca „arta, in toate formele ei de expresie, are un efect terapeutic mai eficient decat intreaga industrie farmaceutica”.
Ghica Popa imbina, in stilul sau, intr-un mod suprarealist, roboti, cladiri si figuri animaliere, masini cu un design futurist de inspiratie SF, filme, pop art sau cubism.

Project management: Claudio Scorretti & Giacinto Oriolo
Curator: Irina Ungureanu