Doua loturi. Gavril Patru si Daniel Hara Doua loturi.1La TNB, de Ziua Mondială a Teatrului se joacă DOUĂ LOTURI, spectacol selectat la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru MITEM

DOUĂ LOTURI, regizat de Alexandru Dabija, cu decoruri semnate de Helmuth Stürmer şi costume de Liliana Cenean, spectacolul i-a adus regizorului, în 2013, Premiul pentru ”Cel mai bun regizor” la Gala UNITER, iar scenografului Helmut Stürmer, alte două distincții, „Premiul pentru cea mai bună scenografie”, la Gala UNITER și la Festivalul Comediei Românești.

DOUĂ LOTURI a fost selectat pentru a participa la prima ediţie a Festivalului MITEM („Madach International Theatre Meeting”), organizat de Teatrul Naţional din Budapesta în perioada 26 martie-7 aprilie 2014, în cadrul tradiţionalului Budapest Spring Festival 2014.

Festivalul MITEM propune o selecţie de spectacole semnate de regizori importanţi, produse cu precădere pe scenele unor cunoscute teatre naţionale: Alexandrinsky Theatre, St. Petersburg (Rusia), Teatrul Național din Bagdad (Iraq), Teatrul Național din Budapesta (Ungaria), Teatrul de Stat Dyarbakir (Turcia), Teatrul Național ”I.L.Caragiale” București (România), Teatrul Național din NoviSad (Serbia), Teatrul de Stat ”Vaso Abashidze”, Tbilisi (Georgia), Teatrul Național din Riga (Letonia), Teatrul Național ”Ivan Vazov”, Sofia (Bulgaria), Teatrul ”Eugène Ionesco”, Chișinău (Republica Moldova) ş.a.

Teatrul Național din București va susține la Budapesta două reprezentații cu spectacolul ”Două loturi”, pe scena sălii GOBBI HILDA, joi, 3 aprilie, de la orele 17.00 şi 20.00.

Cu ocazia turneului de la Budapesta, Teatrul Național ”I.L. Caragiale” a programat la sediu o reprezentație a spectacolului pe 27 martie 2014, la Sala Pictura, de la ora 20.00, de Ziua Mondială a Teatrului.

Biletele pot fi procurate de la Casa de Bilete a TNB sau on-line (http://bilet.ro/event.php?id=2308).  Vă așteptăm la teatru!