Minguet Quartett, concert

15 martie 2014, ora 19.00

Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Sala George Enescu

 Afis-SAMBATA-SONORA-5-ani

Minguet Quartett din Koln este unul dintre cele mai cunoscute cvartete de coarde ale tinerei generatii. Inspirati de Pablo Minguet, filosof, gravor si editor din Spania secolului XVIII,  a carui crez era popularizarea larga a culturii, Minguet Quartett si-a dedicat sonoritatile rafinate muzicii clasice si romantice, si in special compozitorilor secolului XXI.

Pentru aniversarea de 5 ani a SAMBETEI SONORE, Minguet Quartett interpreteaza un repertoriu de piese reprezentative ale « modernismului inalt » de György Ligeti si Glenn Gould, dar si o lucrare mai recenta a lui Wolfgang Rihm, compozitor german marcant ce le-a dedicat in ultimii ani compozitii de inalta calitate.

Creat in 2009 ca un program de initiere in creatia sonora si muzica experimentala, SAMBATA SONORA a resit sa acopere un spectru larg de genuri muzicale proprii secolelor XX si XXI, cum ar fi poezia sonora, creatia radiofonica, instalatia sonora, muzica improvizata, noise sau muzica contemporana, dezvoltand modalitati de prezentare diverse, tip sesiune de ascultare curatoriata, concert, workshop sau conferinta.

SAMBATA SONORA este un program realizat de Anamaria Pravicencu si Octav Avramescu de la Asociatia Jumatatea plina. SAMBATA SONORA a colaborat cu muzicieni si artisti din Germania, Franta, Belgia, Cehia, Norvegia, Suedia, Olanda, Anglia, Statele Unite, Israel si Romania.

 

www.sambatasonora.blogspot.com

Eveniment realizat in parteneriat cu Goethe Institut si Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Parteneri nelipsiti: Centrul National al Dansului Bucuresti, Keep on printing, Corcova

Parteneri media: Modernism.ro, 7 Seri, Zeppelin, Sub25