Asociaţia Modus Vivendi Cluj-Napoca, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Organizaţia Studenţilor din Universitatea Tehnică, cu sprijinul Universităţii Babeş-Bolyai, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi al Primăriei Cluj-Napoca organizează ediţia a VII-a a Festivalului – Concurs de muzică folk pentru tineri “Invitaţie la castel”. Evenimentul va avea loc în Cluj-Napoca în perioada 5-9 decembrie 2012.


Rezumat din agenda festivalului:
 
3 decembrie – data limită a depunerii cererilor de înscriere;
4 decembrie – selecţia concurenţilor si comunicarea listei participanţilor la concurs;
5 decembrie – deschiderea festivalului, Seară medievală de folk şi poezie;
8 decembrie – desfăşurarea concursului de interpretare;
– Recital: Magda Puskas, Mara Bisziok;
9 decembrieGala Laureaţilor (festivitatea de premiere);
– Recital: Ovidiu Mihăilescu, Emeric Imre, Ioan Onişor, Ionuţ Mangu, Răzvan Krivach.
 
Regulament concurs:
Participanţii trebuie să fie tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 25 ani. Participarea în concurs poate să fie individuală sau în grup de max. 3 membri.
Fiecare participant/grup va trimite pe adresa [email protected] fişa de înscriere completată (disponibilă pe www.asmovi.ro) şi două piese (interpretare proprie) în format mp3 până în data de 3 decembrie 2012.
Fiecare concurent sau grup va prezenta în concurs 2 piese muzicale, compoziţie proprie sau prelucrări din creaţia românească de gen. Participanţii se vor acompania singuri la chitară sau alte instrumente specifice muzicii folk; nu se admite acompaniament înregistrat negativ.
Se vor acorda următoarele premii:
Locul I, Trofeul festivalului: 1.000 lei + o chitară acustică, Hora Reghin
Locul  II: 600 lei + o chitară acustică, Hora Reghin
Locul III: 400 lei + o chitară acustică, Hora Reghin
Regulamentul complet al concursului şi alte detalii privind  desfăşurarea Festivalului-concurs de muzică folk pentru tineri “Invitaţie la castel” sunt diponibile pe www.asmovi.ro