Winter-landscape,-acrilyc-on-apertowel,-30-x-30-cm,-2013 Cloud,-acrylic-on-paper,-150x50-cm,-2014BÁZIS contemporary art space, Cluj-Napoca

Incursiune în abstract

István BETUKER

Detalii eveniment:

Vernisaj: 21 Februarie 2014, 19.00

Adresa: Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 59-61, etaj 1, Cluj-Napoca

Seria ‘Incursiune în abstract’ vizualizează instantaneele unei călătorii atât la propriu cât și la figurat. Călătoria explorează teritoriul abstractului, dispută provocările lui, absoarbe posibilitățile oferite de tendințele reducționiste.

Acest proces are un rol important în simplificarea și esențializarea soluțiilor tehnice care își arată urmele și în pictura figurativă. După deconstrucțiile realizate prin abordări formaliste funcția auto-referențială se arată în prim plan.
Suprafaţa și structura ca puncte de interes devin prioritare subiectului: formele și detaliile sunt definite atât prin voința artistului cât și — parțial — prin hazard. Elementele picturale sunt organizate pentru a crea ritmul suprafeței, iar imagistica luată din mediul înconjurător este un pretext pentru a obține cadențe valide.
Gestul pictural poate defini un subiect iar conținutul va rezulta — inevitabil și inconștient — din influențele vizuale ale mediului înconjurător și ale momentului.

Pentru informații suplimentare, contactați-ne:

[email protected]

BÁZIS
Cluj-Napoca
F.D.P. – Fabrica de Pensule
H. Barbusse 59-61
Berlin
Moosdorfstrasse 7-9
0744-646423
[email protected]
www.bazis.ro