Daniel DjamoDaniel Djamo / items
Galeria Anca Poterașu
Strada Plantelor, nr. 56, București
 
Vernisaj: Vineri, 21 februarie 2014 orele 18.00 – 22.00
21 februarie 2014 – 21 martie 2014
Galeria Anca Poterașu are plăcerea de a vă invita vineri, 21 februarie 2014, începând cu ora 18.00,  la vernisajul expoziției lui Daniel Djamoitems.
 
items” (articole) adună obiectele la care țin cel mai mult. Cu toate că sunt mărunte și poate neatrăgătoare, acestea au o valoare istorică.
Am fost mereu interesat de jurnale, de povești și de transformarea banalului în artă, folosind fotografia și videoul ca mijloace de documentare. În “items” încerc să conturez o imagine a dezvoltării mele, trecută prin filtrul lucrurilor primite de la cei apropiați.
Alegerea fotografierii macro a venit din dorința de a le face grandioase, mărețe, de a le transforma în posibile obiecte de cult.
Imaginile sunt puse în directă legătură cu palpabilul, obiectele fiind prezentate într-o notă muzeală, sub forma unei instalații. (Daniel Djamo)
Daniel Djamo (n. 1987, trăiește si lucrează la București) este unul dintre cei mai promițători tineri artiști români, interesat de istoriile personale și de grup. Îmbină instalația cu arta video și fotografia pentru a evoca trecutul și a hașura “acumul.”
Câștigător al premiului ESSL, Henkel Art.Award. Young artist’s prize CEE, Startpoint Prize România și al premiului Universității Naționale de Artă.
Daniel a avut rezidențe la Paris, Kassel, Chemnitz, Bruxelles, Viena și Liege. A expus la Muzeul ESSL și la Muzeul de Artă Modernă din Moscova, prezentându-și lucrările în spații din Germania, Italia, Canada, Olanda, SUA, Rusia, Portugalia, Anglia și în mai multe festivaluri de film și de arta video.
În prezent este doctorand al Universității Naționale de Artă din București.
Pentru mai multe informații, vă rog contactați [email protected] sau +40 744 342 944.