image002_resized

Februarie, 2014

Expozitii la Art Yourself Gallery 17 februarie-1 martie, 2014

Conflict of choice” – expozitia lunii februarie din cadrul proiectului 11172014

Aitch, Felix Aftene, Gabriel Caloia, Codruţa Cernea, Mihail Cosuleţu, Cristian Crisbăşan, Suzana Dan, Amalia Dulhan, Andreea Floreanu,  Cornel Lazia, Ileana & Cătălin Oancea, Dragoş Pătraşcu, Tudor Pătraşcu, Radu Rodideal, Adrian Sandu, Bogdan Teodorescu, Ioana Ursa

Art Yourself a iniţiat incepand cu luna ianuarie, în premieră, un proiect care se va desfăşura pe întreg parcursul anului 2014. 11 expoziţii, la care vor participa 17 artişti români contemporani, vor reuni o multitudine de abordări, modalităţi de exprimare şi viziuni artistice în cadrul acestui proiect comun. Demersul artiştilor, împreună cu galeria Art Yourself, este de a genera o posibilă şi experimentală colaborare între cei implicaţi, rezultatul dorit fiind o identitate de grup, bogat declinată artistic, prin toţi cei 17 artişti. Vă invităm în fiecare 17 ale lunii să fiţi martori la această fuziune imagistică.

“Conflict of choice”, expozitia lunii februarie care va avea loc la parterul Art Yourself, ofera cadrul in care artistii implicati in proiectul 11172014, isi vor prezenta propria viziune asupra acestei teme relevante pentru societatea contemporana globalizata.

Interesul personal sau castigul colectiv? Gratificare imediata sau efort sustinut pe termen lung? Cereale cu sau fara gluten? Aceastea ar putea fi cateva din intrebarile care stau la baza multor dileme sociale, duc la conceperea de noi modele legate de luarea deciziilor sau pur si simplu fac parte din „tragedia” zilnica a unei generatii rasfatata sufocat de prea multe optiuni.

La primul etaj al galeriei va avea loc expozitia personala a artistului Radu Carnariu, Animalele Distopiei, care abordează parodic imaginarul paradoxal al nevoii de putere, al identificărilor spectaculare cu arhetipul eroului salvator, al sindromului mesianic, ce rezidă în inconștientul fiecărei ființe umane atinse de sentimentul unicității și al exemplarității. Orice individ cu adevărat conștient de propria valoare în cadrul acelui climat ideologic din care emerge este tentat de posesia magică a realului, de tirania sensului individual, de mistificarea insidioasă a biografiei proprii, ce tinde a fi livrată emblematic drept mitologie personală. Distopia (dys-dificil, topos-loc) ar fi în acest caz chiar purgatoriul imaginației ce ar acoperi cu fantasme identitare intervalul dintre imaginea personală a individului despre sine și cea socială. Până a deveni acele animale sociale (zoon politikon) de care vorbea într-un sens ideal Aristotel în Politica sa utopică, avem nevoie, pentru a ne revela până la capăt vreun sens posibil al condiției umane, să ne îmblânzim cu răbdare și compasiune animalele fantastice ale propriilor noastre distopii. Adevăratul și cel mai vechi război rece ce definește această condiție faustiană este între două verbe: a fi sau a avea.

 

Va invitam la doua expozitii surprinzatoare si revelante in acelasi timp, care transpun concepte diferite in abordari artistice incredibile.

Art Yourself Gallery este un spatiu destinat artei contemporane, care aduce in prim plan artisti romani din generatii, viziuni si abordari diferite, care incearca sa exprime prin forme si mesaje idei, senzatii, emotii si cautari.Inca de la deschidere, in toamna anului 2011, expozitiile, vernisajele si evenimentele Art Yourself mentin vii legaturile dintre artisti si public, conferind un plus de efervescenta productiei artistice, dar si o interactiune continua intre estetic si ideatic.

Parafrazându-l pe marele Ansel Easton Adams care spunea  „Celor ce îmi zic că în fotografiile mele nu apar oameni, le răspund: întotdeauna apar doi oameni, fotograful si privitorul “ vă invităm să vă trăiți propria definiție despre artă.

Art Yourself Gallery este amplasată în centrul Bucureștiului – Strada Nicolae Ionescu nr. 11, în proximitatea Parcului Kiseleff, și dispune de un spațiu generos (aproximativ 500 mp) dotat după toate rigorile unui performant centru de expoziții si evenimente/ [email protected].