Prima licitație de design a anului 2014 se desfășoară sub numele “Prețuiesc Design Românesc” și reprezintă demersul Dizainăr de a încuraja designul românesc și de a arăta că există și că merită să fie prețuit. Magazinul concept Dizainăr, prin intermediul Casei de Licitații GOLDART GHILDUSh, va prezenta în licitația de pe 17 februarie, ora 19.30, de la Hotel Intercontinental o selecție de produse de design, în serii mici, prototip sau unicat, create de designeri români.

 

Licitatie-obiect--key-visualPrimele lucrări din campania Prețuiesc Design Românesc, care începe cu această primă licitație pe 2014, vor fi semnate de Bulb27/Andrei Ignia, respectiv de autorii deja cunoscuți de la Dizainăr: Silva Artis, Vlad Pașca, Andrei Arhip & Gabriel Ionuț Mândrișcanu, meao și ArhiDOT design.

Corpurile de iluminat creația Bulb27, pe care Dizainăr le propune în 2014 pe piața românească, sunt surprinzătoare, produse de o imaginație în continuă mișcare care schimbă radical personalitatea oricărui ambient. Lămpile Bulb 27 din această licitație sunt obiecte unicat și îmbină elemente vechi pentru crearea de obiecte cu totul noi și cu functionalități diverse.

«Știm că proiectele Dizainăr fac pașii mărunți dar hotărâți către maturizarea pieței de design românesc. Din fericire, publicul nostru este foarte receptiv, iar procesul de maturizare se conturează rapid.

Luna februarie este specială…mai cu moț. La Dizainăr, februarie înseamnă de fapt începutul anului care pentru noi a fost sinonim cu demararea campaniei Prețuiesc Design Românesc. Prima acțiune în campanie este organizarea seriei de licitații de design românesc pe anul 2014. Licitațiile sunt un angajament major, atât din partea designerului care trebuie să livreze produse excepționale pentru un asemenea demers, cât și pentru noi care aducem produsele în licitație garantând calitate și statut, dar și pentru publicul care cumpără în licitație obiectele, confirmându-le astfel valoarea. Știm că un produs primește un singur stăpân la licitație și suntem încă destul de departe de achizițiile de design românesc pe scară largă, dar după cum spuneam, e un pas mărunțel pentru maturizarea pieței, dar e unul foarte hotărât. Dacă te iei la întrecere cu alții pentru a achiziționa un corp de iluminat mai special, înseamnă că ești foarte hotărât și știi exact cât de mult prețuiești obiectul acela, cu toate implicațiile asociate, nu? », Mihnea Ghilduș, fondator Dizainăr.

Dizainăr va fi, începând de luna aceasta, o prezență constantă în licitațiile Casei GOLDART Ghildush. Noul parteneriat, dintre magazinul Dizainăr și Casa de Licitaţii GOLDART Ghildush, aduce designul contemporan românesc în lumea artei.

Pe 17 februarie, ora 19.30, la Hotel Intercontinental, Sala Rapsodia îi așteptăm pe toți cei ce apreciază frumosul, contemporanul și obiectele bine făcute.

 

Lucrările sunt expuse la Galeria GOLDART-Ghildush, Str. I. L. Caragiale 7 bis după următorul program:

Luni 11 februarie  – vineri 14 februarie între orele 10.00-17.00

Sâmbătă 15 februarie între orele 11.00-19.00

Duminică 16 februarie între orele 10.00-14.00

Luni 17 februarie între orele 09.00-12.00

 

Despre magazinul-concept Dizainăr

Imaginează-ți un spațiu în care originalitatea și neconvenționalul sunt la ele acasă. Pătrunzi într-un laborator de design românesc, în care cumpărătorul, creatorul și producătorul de obiecte de design își dau mâna pentru realizarea lor. În fond, noi utilizăm designul ca metodă originală de rezolvare a problemelor personale și sociale, adresăm nevoi individuale prin soluții inovatoare.

Ceea ce oferim nu este doar cultură urbană în cel mai select mod al ei, nu este doar originalitate și inovație românească ci un adevărat stil de viață de care să te bucuri.

Fie că ne întâlnești în showroom (pe strada Puțul cu Plopi nr. 17), cu prilejul organizării unui Pop-Up Shop, la un eveniment local sau la un târg internațional, la Dizainăr vei găsi piese de design grafic, design de produs, și o parte din lucrările de artă ale unora dintre cei mai îndrăzneți designeri români.