Donald SimionoiuDonald Simionoiu – Șofer de autobuz, căsătorit, tată a trei copii

Curator Andrei Teleagă

 

Galeria Anca Poteraşu

Strada Plantelor, nr. 56, Bucureşti

www.ancapoterasu.com

Vernisaj: joi, 12 decembrie, 2013

orele 18.00- 21.00

12 decembrie 2013 – 31 ianuarie 2014

Galeria Anca Poteraşu vă invită joi, 12 decembrie începând cu ora 18.00,  la vernisajul expoziţiei de pictură Șofer de autobuz, căsătorit, tată a trei copii/Donald Simionoiu/ curator Andrei Teleagă.

 Artistul este preocupat de o abordare proprie a reprezentării prin sublinierea pentru privitor a convenţiei artistice, înscriindu-se în continuarea lucrărilor sale anterioare,   lucrări care se pot înscrie în cadrul curentului „bad“ paintings:

Figurile frontale şi hieratice, surprinse în activităţi cotidiene sau pozând în mod clasic dinaintea unui fundal decorativ, sunt redate totodată în manieră semi-naturalistă, voit stângace, conferind astfel o notă ludică şi nonşalantă existenţei hedoniste a personajelor sale din clasa de mijloc. Artistul nu îşi pune personajele să pozeze cu atribute ale statutului lor, ci cu motive precum pisica de argint şi crocodilul, care revin ca laitmotiv în pictura sa şi care trebuie de această dată anihilate.

Ambiguitatea de sensuri reiese, de asemenea, din titlul unora dintre lucrări, cum este Godess – femeia hieratică mâncândfrench fries sau respectiv Șofer de autobuz, căsătorit, tată a trei copii – un portret de bărbat în ipostaza de măcelar a trei crocodili.

Andrei Teleagă (n.1989) este absolvent al Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei, București, trăiește și lucrează în București.

 

Donald Simonoiu (n 1969) trăiește și lucrează la București. Selecție expoziții:  Portrait of D.Juns, H’art Gallery (RO), curator: Ştefan Tiron;  Zoomania – Contemporary Art Museum (MNAC) / curator Mihai Oroveanu, (RO) – Untitleds, Little Yellow Studio, Bucharest, curator Cosmin Năsui, European Parliament, Strasbourg (FR) / curator Liviana Dan. Lucrarile sale sunt în colecția Muzeului de Artă Contemporană din București și în colecții private.