1.-Marius-Manole_8669 2.NAPASTA_8694.-M.Manole-si-M.CalinNĂPASTA se mută la Sala Studio !

Spectacol de succes al Teatrului Național din București, una din cele mai incitante producții din cadrul programului Anul Caragiale 2012 la TNB, nominalizat la premiile UNITER pentru Cea mai bună regie, Năpasta în regia lui Radu Afrim se va muta în eleganta și spațioasa Sală Studio, începând cu reprezentațiile din 7 și 8 decembrie 2013, beneficiind cu această ocazie de o audiență mult sporită (de la 200 de locuri ale Sălii Media, la 541 ale Sălii Studio).

Singura dramă a lui I.L. Caragiale, provocatoarea poveste a unei răzbunări feminine, Năpasta în viziunea lui Afrim declanșează emoție și suspans, într-un spectacol puternic senzorial, instinctual, expresiv.

Actorii creează o lume efervescentă, căreia muzica îi aduce un fior straniu. În rolurile principale:  Marius Manole, Mihai Călin, Crina Semciuc/ Simona Popescu, Emilian Oprea.

Un decor al cotidianului citadin, încărcat însă cu detalii telurice, prelungit într-o paradă suprarealistă a costumelor întregesc atmosfera obsedantă a spectacolului.

Prima întâlnire a inovatorului regizor cu clasicul autor a incitat, a intrigat, a iritat și cu siguranță nu a trecut neobservată!

“Am atentat rar la texte de patrimoniu, dar când am făcut-o, am simțit nevoia să rămână urme. Ar fi inutilă o lectură cuminte la Năpasta (…) M-am plimbat cu Lorca, m-am tutuit cu Cehov… crezi că o să mă refuze Caragiale?!” ne declara regizorul, la premieră.

Vă așteptăm la Sala Studio în zilele de 7 și 8 decembrie 2013,  ora 20.00, să vedeți una din cele mai originale puneri în scenă a dramei lui Caragiale!

Mai multe detalii, precum și referințe critice veți găsi pe site, la pagina spectacolului: www.tnb.ro/index.php?page=spectacol&idspec=440