ANNIVERSAIRE_Salon de arta si designANNIVERSAIRE

Salon de arta si design. Prima editie.

30 noiembrie – 11 ianuarie

Galeria de arta contemporana si design Galateca

Vineri, 6 ianuarie, orele 19:30 Galateca celebreaza  1 an de expozitii si evenimente dedicate artei  contemporane si designului printr-un evenimnet dedicat.Intre 30 noiembrie si 11 ianuarie Galateca  imbina intr-un mod creativ mai multe tipuri de arta si design, de la gravuri, pictura in guasa si ulei, desene, sculpturi, pana la design de obiect intr-un salon de arta contemporana si design „Anniversaire”. Conceptul original transforma spatiul galeriei intr-o casa, in care obiectele de arta si cele de design se intalnesc si se pun in valoare reciproc. Astfel, lucrari ale unor renumiti artisti contemporani, precum Mircea Roman, Aurel Tar, Simon Henwood, Predrag Popara, Mircea Nechita, Vlad Tenu vor intra intr-un dialog imaginativ cu obiecte de design de la branduri recunoscute (Muuto, Ango, Pols Potten sau Leitmotiv), intr-un scenografie originala.

In completarea salonului, Galateca continua seria camerelor de autor cu trei nume reprezentative pentru arta romaneasca contemporana: Daniela Fainis, Marian Zidaru si Silviu Oravitzan.

Galeria Galateca in luna decembrie  anunta multe evenimente asociate salonului. Astfel pentru iubitorii de moda si de design, apregatit 3 weekend-uri speciale, in care se va  lansa noua colectie de la Seletti si colectiile capsula UnaCaLuna sau Le petit indigent. Va asteptam in toate cele 3 weekend-uri  cu un brad tematic creat de un designer renumit, invitati speciali si cu reduceri la produse selectate. In plus, cei de la designist.ro au ales Galateca sa fie spatiul pentru previewul colectiilor designerilor romani ce vor fi prezentate la Made in Ro .

In acest prim an de existenta, Galateca a dat viata unor proiecte de anvergura romanesti si internationale intr-un spatiu inedit. Astfel au avut loc 9 expozitii surprinzatoare, care au explorat diverse teritorii artistice si medii de exprimare si a luat fiinta un gallery shop, NeoGalateca, ce s-a remarcat prin originalitatea colectiilor si a pieselor unicat.

Anniversaire, primul salon de arta contemporana si design  creat de Galatecaeste un nou concept foarte dinamic si sugestiv,ce se doreste sa devina o traditie, in care obiectele de arta si design se pun in valoare reciproc.

Galeria Galateca. O galerie de arta aplicata. Un proiect in evolutie, a carui radacina s-a ancorat in traditia spatiului gazda: Biblioteca CentralaUniversitara CAROL I. A plecat de la CARTE si am ajunsla C’ARTE. A pornit de la cuvantul tiparit si doreste sa ajunga la cele mai noi forme de comunicare in arta. Am pornit de la ideea de a crea un loc viu si de a activa un spatiu ideal pozitionat in cea mai frumoasa piata a Capitalei, in sensul experimentarilor continue si multidisciplinare. La GALATECA relatia dintre privitor si creatia artistica isi va castiga intaietatea vis–a–vis de expunerea clasica si impersonala a operei de arta. Desi foarte tanara in peisajul spatiilor culturale, Galeria Galateca a reusit sa se plaseze pe harta nationala si internationala prin proiectele de design si arta contemporana inedite. Astfel a avut deja trei colaborari internationale, prima pe 8 mai intr-un evenimentunic, Hierogamie,  cuparticiparea a 5 parfumieri internationali,  a doua cu renumitul artist britanic Simon Henwood si a treia cu artistul romano-norvegian Timon Botez. Galateca este un proiect care alatura artisti, designeri, arhitecti, curatori si oameni de comunicare care isi propun sa dezvolte expozitii de arta aplicata, arta multimedia, un gallery shop cu totul nou pentru peisajul autohton si … experiente culturale pop-up, in care se consuma arta si companie selecta. In 2013 Galateca este galerie partenera EBienale, bienala de arta contemporana si design asociata Festivalului International de Muzica George Enescu.

Evenimente asociate:

Weekend Fashion@Galateca

6-7 decembrie
Lansare Le Petit Indigent  – colectie capsula Galateca

Sneak peek Made in Roby Designist

12 decembrie

 

Weekend ceramica@Galateca

13-14 decembrie

Lansare colectie capsula UnaCaLuna

Weekend arta @ Galateca

Lansarea noilor colectii ale brandului italian Seletti