Asociatia Soleil de l EstMuzeul de Artă din Timișoara în parteneriat cu Asociația Soleil de l’Est vă invită duminică, 13 octombrie 2013, orele 11:00 la Palatul Baroc, din Piaţa Unirii, Timişoara, unde va avea loc prezentarea și lansarea oficială a albumului “Présences de la peinture contemporaine roumaine en France avec Soleil de l’Est entre 2009 – 2012”. Evenimentul va fi însoțit de o expoziție în galeria “Visconti” a Muzeului de Artă din Timișoara.

Prezintă: Michel Gavaza (Franţa), preşedinte al Asociaţiei Soleil de l’ Est, Ciprian Radovan, artist vizual.

Albumul în format A4 cartonat este publicat la Editura Institutului Cultural Român București în limba franceză, sub egida asociaţiei Soleil de l’Est. Ediția de față este îngrijită de Michel Gavaza, cuprinzând texte teoretice semnate de Ciprian Radovan.

Cele 270 de pagini cuprind informații biografice, reproduceri ale lucrărilor artiștilor români promovați în mediul cultural francez de asociația Soleil de l’ Est, precum și o suită de fotografii-document, premergătoare actului creator.

Dintr-un total de peste 50 de artişti români prezenţi în acest album, 9 sunt timişoreni: Călin Beloescu, Dimitry Brodetsky, Suzana Fântânariu-Baia, Andreea Foanene, Robert Köteles, Romul Nuţiu, Filip Petcu, Ciprian Radovan, Cristian Sida. Expoziţia care însoţeşte lansarea albumului reuneşte lucrări ale artiştilor timişoreni create sub influenţa impresiilor din Franţa din taberele de la Briare şi Collioure, între anii 2009-2012.

Expoziţia va putea fi vizitată la Palatul Baroc până în data de 20 octombrie a.c., fiind deschisă publicului zilnic între orele 10-18 (luni închis).