Stranded-Travelers-Curator-Adriana-BlidaruStranded Travelers
10 Octombrie 2012 – 8 Noiembrie 2013
Vernisaj: JOI, 10 Octombrie, ora 19.00

Artiști:
David Horvitz (SUA)
Martin Llavaneras (ES, DE)
Dave Ball (UK, DE)
Raluca Croitoru (RO)
Bruno di Lecce (IT, DE)

Curator: Adriana Blidaru (RO, DE)

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/445763635533251/

Expoziția Stranded Travelers explorează conceptul călătoriei și felul în care această noțiune relevă transcedența din planul individual în cel universal.
Conceptul de a călători a avut dintotdeauna conotații simbolice asociate cu ideea de aventură, explorare, maturizare și progres. Încă din timpul copilăriei am fost constant expuși prin folclor și media la ideea că a călători înseamna progres; atât din punct de vedere financiar dar și din punct de vedere personal. Astfel, conceptul de a călători a evoluat de la necesitate, la o comoditate care promite să contribuie la dezvoltarea noastră ca indivizi.
Având ca punct de plecare experiențe personale și introspecții, atât conceptul expoziției cât și lucrările prezentate în cadrul ei caută moduri de a investiga ce înseamnă să-ți prezervi individualitatea și să-ti protejezi propria istorie într-o societate tranzientă. Prin înțelegerea și reflectarea asupra contextelor din care provenim, putem să recunoaștem mai ușor limitele de care ne lovim dar și să improvizăm moduri de a le confrunta și de a le dizolva.
Lucrările artiștilor de față își propun, fără a-și asuma o poziție exemplară, să accentueze atitudinea reflectivă pe care călătorul contemporan ar trebui să o aibă și în același timp să evidențieze dinamica proceselor care se nasc în individ când peisajul din jurul său se metamorfozează.
Expoziția se va deschide cu un performance al artistei Raluca Croitoru, invitată de Bruno di Lecce.

* Imagine: David Horvitz, 2013, Courtesy to the artist

Atelier 35
Șelari 13, București
www.atelier35.eu