Galeria LABORNA vă invită marți, 24 septembrie de la ora 19, la BORNA 6

Resize of borna_6_inv

Galeria LABORNA înregistrează desfășurarea lunară profesională a demersului artistic individual. Conservăm ceea ce fac artistul și colecționarul în mod normal într-o perioadă fixă de timp – 1 lună- fară a avea pretenția ca acele lucrări formează o “expoziție”.
Evenimentele de prezentare pentru public se numesc BORNE și au loc în ultima zi de marți a fiecarei luni.
Artiștii ce au construit galeria sunt: Traian Boldea, Ciprian Paleologu, fiecare expunând într-un spațiu individual.
Al treilea spațiu al galeriei din strada Icoanei nr 17 aparține unui colecționar de artă contemporană , Daniel Ștefănică, care participă la dezvoltarea conceptului galeriei.
Lunar expune ceea ce colecționeză în perioada respectivă.
Anatomia unei colecții este greu de observat, aceasta fie este închisă în arie privată, fie este vizionabilă muzeificată, pietrificată și mumificată în mare măsură.
LABORNA veți vedea ecorșeul demersului de a colecționa, premisele, procesul, dezvoltarea. O forma unica de observație a colecționarului și a colecției.
Daniel Stefănică colecționează artă contemporană din 1997 având lucrari semnificative printre care: Nicolae Comănescu, Gili Mocanu, Florin Tudor si Mona Vatamanu, Angela Bontaș, Ciprian Paleologu, Dumitru Gorzo, Ecaterina Vrana, Florin Ciulache, Traian Boldea, Tara von Neudorf, Codruța Cernea, Anca Mureșan, Zoltan Bela, Roman Tolici, Simona Vilău, Andras Szabo, Ioana Ursa, George Anghelescu, Paul Neagu, Stefan Ungureanu, Tets Ohnari, Răzvan Boar, Francisc Chiuariu, Gheorghe Ilea, Zanga, Amalia Dulhan, Alina Buga.

Spațiul SCARA este destinat tinerilor artiști, astfel la două BORNE consecutive un artist aflat la începutul carierei are oportunitatea, în urma unei selecții, să participe la completarea profilului galeriei LABORNA (detalii pe laborna.ro și pe facebook). La BORNA 5 și 6 artistul ales să expună în acest loc este Daniel Roșca Năstăsescu.
Publicul este obișnuit cu varianta “epurată” atât a vizunii artistului cât și a colecționarului percepând-o serie de filtre – curator, concept expozițional, proiect studiat, reformulat și “împachetat” în forma “vizionabil-spectaculoasă”, muzeu, colecții vechi etc. Accesul în laboratorul artistului sau al colecționarului este destul rar, perspectiva completă în care se construiește viziunea sa fiind de cele mai multe ori dificil de urmărit.
De aceea putem spune că Galeria LABORNA este de fapt un contor: creație și colecție în timp real.
Parteneri:
Modernism.ro
Crama Oprișor