unarte.jpg Miercuri, 25 septembrie 2013, ora 12.00 / Rectoratul UNARTE (str. General Budișteanu nr. 19), etajul I

Ne aflăm, probail, într-unul dintre cele mai emoționante momente din existența comunității academice artistice ale școlii de Belle Arte din București.”  Cătălin Bălescu (Rectorul UNARTE)

Universitatea Națională de Arte din București (UNARTE) vă invită la o conferință de presă prilejuită de începerea anului universitar 2013-2014, an de o importanță aparte pentru prestigioasa instituție. Evenimentul va avea loc miercuri, 25 septembrie, ora 12.00, la Rectoratul Universității de Arte din București (str. General Budișteanu nr. 19, etajul I), în prezența: Cătălin Bălescu (Rectorul UNARTE), Eugen Gustea (Prorector), Dinu Dumbravician (Directorul Deptamentului de Design), Cosmin Paulescu (Decanul Facultății de Arte Decorative și Design), Marina Theodorescu (Departamentul de Design).

„Din perspectiva celor 150 de ani, ne aflăm, probail, într-unul dintre cele mai emoționante momente din existența comunității academice artistice ale școlii de Belle Arte din București. Acest fapt generează o seamă de proiecte cu caracter patrimonial și artistic, pe măsura tradiției noastre universitare.”

(Cătălin Bălescu, Rectorul UNARTE)

 

Înființată în 1864, cea mai mare instituție de învățământ superior artistic din România se pregătește de celebrarea a 150 de ani de la fondarea sa. De-a lungul acestor 150 de ani, profesorii și studenții prestigioasei școli de arte frumoase, nume precum Theodor Aman, Gheorghe Tattarescu, George Oprescu, Ion Andreescu, Ștefan Luchian, Constantin Brâncuși, Victor Brauner sau Paul Neagu, au contribuit la integarea artei românești în circuitul internațional.

La întîlnirea cu presa, prof.univ.dr. Cătălin Bălescu, Rectorul UNARTE București, va prezenta calendarul evenimentelor din anul aniversar, care cuprinde proiecte extrem de generoase și reprezentative pentru arta românească a ultimului secol și jumătate, văzută atît din perspectivă națională, cît și internațională. De la expoziții retrospective, dedicate tuturor domeniilor artistice, la expoziții ale tinerilor absolvenți, pînă la cataloage aniversare și simpozioane dedicate învățământului de artă românesc. Printre partenerii Universității Naționale de Artă se numără Academia Română, dar și prestigioase instituții de profil din străinătate, precum universitățile de artă din Istanbul, Salonic, Sofia, Skopje, Belgrad sau Zagreb.

Site-ul oficial al Universității Naționale de Artă din București: http://www.unarte.org