InvitatieTPonline Sanziene-detaliu Sanzienele

Artistul vizual Tudor Plaiesu verniseaza o noua expozitie de pictura, intitulata “Hyperborea”, marti, 17 septembrie, ora 19.00, la World Trade Center Bucharest.  Curator: Meda Popea.

Expozitia este deschisa in perioada 17 septembrie- 15 octombrie 2013, iar accesul publicului este liber in intervalul orar: 9.00- 22.00.

“Hyperborea” este cea de-a doua expozitie personala a lui Tudor Plaiesu din acest an si este un demers artistic in forta, inspirat de mitologiile autohtone, atat de dragi artistului, taramuri ale metaforei si ale imaginatiei.

Suntem “in illo tempore” si din lucrarile expuse vin spre noi personaje-metafora: sanzienele diafane in stralucirea de aur a verii, zmeii cu chipuri trudite ca ale lui Hefaistos, cu aripi “tehnologice” si mantii involburate, leviatanul si ingerii indrazneti, insinuanti sau luptatori din seria “elegiilor”.

“Hyperborea” este o expozitie-manifest a artistului Tudor Plaiesu, in care isi gasesc expresie credo-ul sau artistic, temele si preocuparile sale plastice: clar-obscurul, monocromia, tehnica en grisaille, driping painting (stropirea), portretul si gestualismul abstract. Lucrarile sunt realizate in tehnica mixta pe panza si vellum.

“Hyperborea” este si un periplu pe care artistul il face prin istoria artei, gasim trimiteri la epoci ale picturii din toate timpurile: cultura Cucuteni, arta bizantina, Renastere, expresionism si postexpresionism, dar si reverente in fata marilor maestri: Ucello, Mantegna, Francis Bacon, Georges de la Tour, Caravaggio, Rembrandt.

Tudor Plaiesu este la a doua expozitie personala in 2013, aceasta vine la cateva luni dupa“Oglinda abisala”,  o expozitie de grafica  (laviu de vin rosu pe hartie Fabriano), in premiera in Romania, deschisa in iunie tot la WTC Bucharest si care s-a bucurat de mult succes, lucrari ale sale luand drumul Austriei, Statelor Unite (New York), Frantei.

 

Parteneri media: b365.ro, bewhere.ro, bigcitylife.ro, Cooperativa urbana, eva.ro, liternet.ro, Modernism, Observator cultural, port.ro, Zile si nopti.

 

Despre Tudor Plaiesu

Tudor Plaiesu este un artist vizual complet, a absolvit Universitatea de Arta Bucuresti si are la activ o experienta de peste 15 ani. Lucreaza grafica, pictura murala si de sevalet, gravura, ilustratie si coperta de carte, fotografie. Stapaneste cu excelenta tehnicile vechi si lucrarile sale de grafica reflecta aceasta maiestrie, fie ca este vorba de creion, penita, gravura, acuarela si laviu sau tehnici mixte.

A lucrat pictura monumentala in spatii diverse, in tehnici diverse (fresca, ulei pe perete, acrilic pe perete sau lemn). Lucrarile sale de mari dimensiuni se afla in hoteluri, institutii, restaurante, cluburi, resedinte particulare, birouri: Castel Film, Coca-Cola, Hotel Z, Ageless Club, case de avocatura, spitalul veterinar Marco Vet, Chateau de Calvieres Franta.

Artistul a lucrat ilustratie si coperta de carte (colectiile integrale Arthur Conan Doyle, Lev Tolstoi, Dostoievski, Alexandre Dumas  de la Adevarul Holding), dar si ilustratie de presa (Ziarul Financiar).

Tudor Plaiesu este un excelent portretist, fiind recunoscut pentru maiestria sa in realizarea portretelor de copii, dar si pentru proiectele sale de portret de animale.

Lucrarile sale se afla in colectii private in Romania, Franta, Italia, Belgia. Expozitii personale (Hilton, 2009, business event), expozitii de grafica de grup (Atelier 35).

Facebook: Tudor Plaiesu- Visual Artist

 

Meda Popea- Arts & Events este o platforma care imbina experienta de 15 ani in consultanta de imagine cu managementul de proiecte culturale si artistice. Prin concepte originale de evenimente, ateliere de creatie, workshop-uri, platforma promoveaza frumosul, creativitatea si initiativele artistice in formele cele mai diverse. Sunt concepte creative care transmit oamenilor ca doar bunul simt si reintoarcerea la valorile simple, la cultura si arta, la informatie consistenta, invatatura si educatie ne pot face viata mai buna. O platforma care are la baza  principiile clasice ale binelui, adevarului si frumosului, precum si ideea legaturia indisolubila intre util si placut.