InnerSound-2013-AFIS (1)

Expoziția de fotografie „Mistere Contemporane” vernisată în deschiderea InnerSound International New Arts Festival

„Cum ne îndeplinim nevoia de mister? Mai poate lumea contemporană să dezvăluie latura ascunsă, subtilă a fenomenelor și sentimentelor? Cum reușesc senzorul sau filmul să surprindă cele mai intime trăiri provocate de fapte banale sau impresionante de viață?

Acestea au fost întrebările adresate fotografilor români de către organizatorii  InnerSound New Arts Festival.

Din cele  160 de răspunsuri-imagini primite, peste 70 se află expuse la sediul Fundației Löwendal și  pot fi vizionate din data de 26 august până în 7 septembrie 2013.

Tema InnerSound #2, Mysterium, a fost interpretată cu sensibilitate  de participanții la concursul de proiecte „ Mistere Contemporane”. Juriul, format din  Alexandru Tomescu, violonist,  Șerban Mestecăneanu, fotograf, director Salonul Foto București, Lucian Muntean, fotograf, editor Modernism.ro și Sabina Ulubeanu, compozitoare și fotograf, director artistic InnerSound New Arts Festival, a ales doi câștigători și mai multe mențiuni. Astfel, Dragoș Dumitrescu, apreciat pentru texturile plastice, la granița fanasticului, cu pregnant conținut ideatic și Andrei Marcu, admirat pentru rafinamentul personajului centrat, revelat organic in cadre puternice, sonore , expun alaturi de  Andreea Ciolacu, Ana Grigorescu, Constantin Opriș, Teodora Maftei, Patricia Ilișiu, Mihaela Gavrilean, Cristian Bassa, Mihai Cucu și Vlad Hurduc.

Preocupați de aspectele misterului în creație, fotografii  invitați ai festivalului compun lumi vizuale distincte. Detalii  urbane observate cu finețe  de Johanna Si, din Austria. O lume miraculoasă a formelor în creațiile Cristinei Irian. Obiectul ca simbol  al sentimentului  la Ioana Simona Muscan. Bucuria  reținută a introspecției în panoramicele lui Șerban Mestecăneanu. Culoare și vis  de la  Lucian Muntean. Povești despre personaje complexe  în fotografiile lui Cornel Brad. Spațiul ca expresie a  emoției  în imaginile Sabinei Ulubeanu.

Mysterium desconspiră  istoria unui  loc și  timp ireal,  unde, în 19 ipostaze contemporane,   fotografia dezvăluie latura ascunsă, subtilă a fenomenelor și sentimentelor , în care sunt surprinse cele mai intime trăiri provocate de fapte banale sau impresionante de viață.

Dr. Sabina Ulubeanu, director artistic InnerSound New Arts Festival

 Vernisajul expoziției Mistere Contemporane va avea loc luni, 26 august, ora 19, la sediul Fundației Löwendal ,Piaţa Gheorghe Cantacuzino 1, București.  Evenimentul inaugurează  seria manifestărilor din cadrul celei de-a doua ediții  InnerSound New Arts Festival și este  urmat de recitalul cameral al  duo-ului ATRIS, format din violonista Raluca Stratulat și pianista Adriana Toacsen.  În încheiere, cocktailul de deschidere a festivalului. Accesul de face pe bază de bilet sau invitație. Prețul unui bilet este de 10 lei, iar biletele pot fi achizionate accesând bilete.ro sau la locul evenimentului.

 Mai multe detalii pe site-ul festivalului  http://innersoundfestival.webs.com  și pe pagina de FB, https://www.facebook.com/InnerSound.Bucharest

 

Andrei Marcu

 Resize of Marcu_Andrei (3)

 Ioana Simona Muscan

Resize of Muscan_Ioana_Simona_3

Dragos Dumitrescu

Resize of Dumitrescu_Dragos_4

 

 

Cristina Irian

Resize of irian_cristina_08_molecule

 

 

Cornel Brad

Resize of Cornel Brad 7

 

 

Sabina Ulubeanu

Resize of Sabina Ulubeanu 2

 

 

Johanna Si

Resize of Johanna Si 4

 

 

Serban Mestecaneanu

Resize of serban mestecaneanu

 

 

Lucian Muntean

Resize of cai - visul _foto lucian muntean 0002