George-LowendalFundatia Löwendal deschide publicului, in perioada 25 iulie – 31 august 2013,  la Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului. expozitia artistului George Löwendal – Dialoguri estetice bucovinene.

Expozitiia ofera privirii, colturi de natura si manastirile pictate aleBucovinei, chipuri de tarani bucovineni, schite de scenografie, personaje teatrul de marionete, o selectie a curatorului Dorana Cosoveanu, din peste 200 de lucrari semnificative, perspectiva asupra unei perioade importante de definire artistica a creatiei artistului George Löwendal.

Vernisajul expozitiei va avea loc in data de 25 iulie 2013, ora 17.00, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului.

„In tablourile mele a fost infatisata intreaga Bucovina; poate nu exista un kilometru patrat, in acest colt al Romaniei, prin care sa nu fi trecut si sa nu fi pictat; nu este nici un pisc de munte, nici o manastire si nici o regiune in care sa nu fi pictat scene din viata taranilor si nesfarsitele lor portrete. In Bucovina am petrecut cei mai fericiti ani ai vietii mele…” – George Löwendal, Insemnari

Fundatia Löwendal
Piata Gh. Cantacuzino nr. 1
sector 2, Bucuresti
www.lowendal.org