„20 de minute de celebritate” cu Alexu Toader, iunie 2013

Ascultă mai jos:

Art director entuziast şi antreprenor în industrii creative, Alexu Toader a pendulat pe tot parcursul carierei sale între libertatea unui creativ şi nevoia de planificare a unui project manager.

O trecere foarte rapidă de la copywriting, pentru care s-a pregătit în facultate, la art direction şi design grafic. Altă trecere de la advertising şi branding la expoziţii de artă şi ulterior la management de evenimente culturale.

Biroul de design multidisciplinar Hello Menthol – cofondat împreună cu ilustratorul Simon Altair în 2007 – şi colaborarea cu Momentum – McCann-Erickson i-au oferit ocazia de a lucra pe branduri internaţionale (Heineken, Unicredit, Coca-Cola, Subaru, Ubisoft, UPC, Algida etc) dar şi pe o serie de startup-uri romaneşti curajoase (Aviziero, Bunătărie, Merci Charity Boutique).

A inaugurat “Atelierul de Producţie”, în iunie 2010 împreună cu Andrei Argaetic şi Alexandra Mocanu, proiect de reconversie culturală a unui spaţiu industrial, din care s-a retras în vara lui 2012.

În prezent lucrează cu părinţii şi fratele său, tânărul pictor şi ilustrator Andrei Argaetic şi cu o echipă formată în mare parte din prieteni la o serie de proiecte aflate la intersecţia dintre publicitate şi artă, entertainment şi cultura, business şi non-profit.

În decembrie 2012 a inaugurat în Bucureşti, Asociația Culturală Imbold care are ca scop promovarea industriilor creative și, în special, a artelor vizuale din România. Primul proiect permanent al Asociației este Imbold Galeria, care este un spațiu neconvențional, special amenajat pentru găzduirea expozițiilor de  artă contemporană. Imbold, Galeria este completată de spațiul primitor al Acuarela – Bistro de Arte (Mansarda și Grădina), loc de întâlnire pentru comunitatea de artișţi, animat seara cu happening-uri culturale.

„20 de minute de celebritate”, un parteneriat între Radio România Internațional și Modernism.ro, este o emisiune lunară despre românii care au descoperit cum să pună în aplicare ideile lor creative și care acum ne vorbesc despre rezultatele lor.