Make a Point și echipa proiectului

Teatrul SubPamânt. Valea Jiului după 1989

vă invită la spectacolul Sub Pamânt

Make a Point, Șos. Morarilor 1, București (în incinta Postăvăriei Române)
(http://makeapoint.ro/point/info_contact_ro.html)
Rezervări la: [email protected]
Accesul la spectacol se face în baza unei donații.

Vineri, 7 iunie, ora 19.00

Make a Point și echipa proiectului Teatrul SubPământ. Valea Jiului după 1989
vă invită la spectacolul

Sub Pământ

jucat prima dată în spațiul Make a Point.

Teatrul SubPământ. Valea Jiului după 1989  este un proiect de observație cotidiană și analiză critică a existenței unor comunități afectate decisiv de schimbarea politică din anii ’90. Proiectul își propune să documenteze situația economică, viața și munca minerilor în post-socialism. Teatrul SubPământ este un proiect de reconstrucție performativă a poveștilor-document care fundamentează istoria comunităților din Valea Jiului, aflate la limita dintre supraviețuire, migrație, dispariție și posibilă reconstrucție.

Spectacolul Sub Pământ are la bază o cercetare în Valea Jiului, coordonată de Mihaela Michailov (dramaturg), Vlad Petri (fotograf), David Schwartz (regizor). Cercetarea a avut mai multe direcţii – ateliere, discuţii libere şi interviuri cu mineri, soții de mineri, pensionari, paznici de mină, lideri de sindicat, oameni care trăiesc din furtul de cărbune, copii.
Sub Pământ este un spectacol-arhivă de povești-mărturii ale unor comunități pe cale de dispariție. Spectacolul îşi propune revalorizarea poveştilor, problemelor şi culturii unei categorii sociale deseori ignorate în teatrul românesc după 1989 – comunităţile muncitoreşti.

În iunie 2012, spectacolul a fost jucat în 6 oraşe din Valea Jiului: Petrila, Petroșani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, iar în octombrie-noiembrie a fost jucat în Brad, Hațeg, Baia-Sprie, Cavnic, Tăuții-Măgherăuș.

După fiecare reprezentație are loc o discuţie cu publicul, parte integrantă a spectacolului.

Echipa proiectului: Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban, Bobo Burlăcianu, Adrian Cristea, Vlad Petri.
Coordonatori: Mihaela Michailov şi David Schwartz.

Mai multe informaţii pe: www.teatrusubpamant.wordpress.com
###

Make a Point

Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roșca și artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind. 
Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, seminarii, workshop-uri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. In 2012, Make a Point a câștigat Premiul al II-lea pentru Cultură la Gala Societății Civile.