Tanarul autor elvetian, Joël Dicker, isi lanseaza la Bucuresti romanul “Adevarul despre cazul Harry Quebert”, recompensat cu Marele Premiu al Academiei Franceze in 2012 si publicat de Editura Trei.

Joël Dicker se intalneste cu cititorii din Romania, joi 23 mai, ora 18.00, la Libraria Carturesti-Verona.
Alaturi de Joël Dicker vor fi prezenti Dan C. Mihailescu, critic literar, Ana Antonescu, traducator, si Magdalena Marculescu, director editorial Editura Trei.


Exploatand un fapt divers, Joël Dicker a construit un thriller alert care este, in acelasi timp, un roman in roman, un studiu sociologic asupra Americii clasei de mijloc inainte de alegerea la presedintie a lui Barack Obama, ancheta unei crime si un curs de literatura.

„Cu o maiestrie uluitoare pentru un autor atat de tanar, Joël Dicker redefineate romanul politist, romanul de formare si romanul despre literatura, antrenandu-ne intr-o poveste pe care nu o lasam din mana pana la ultima pagina. Adevarul despre cazul Harry Quebert a fost, pentru mine, revelatia anului. Am devorat-o in cateva nopti cu o pasiune pe care n-am mai simtit-o de mult fata de o carte.” – Pascal Bruckner

„Roman noir, roman politist fara indoiala, dar si roman psihologic cu rasturnari de situatie surprinzatoare sau hilare, Adevarul despre cazul Harry Quebert prezinta moravurile societatii americane, bine ascunse in spatele unei fatade impecabile.”
— Le Figaro

„Ca un maestru, Dicker alterneaza epocile, registrele stilistice (raportul politiei, transcrierea unui interogatoriu, extrase din roman) si exploreaza America in toate excesele ei – mediatice, literare, religioase, meditand, in acelasi timp, asupra conditiei scriitorului. O lectie de scris si o lectie de viata.” L’express

Joël Dicker s-a nascut la Geneva, pe 16 iunie 1985. A studiat dreptul la Universitatea din Geneva, absolvind in 2010. A obtinut „Premiul scriitorilor genevezi“ pentru primul sau roman, Les Derniers Jours de nos pères.

Joël Dicker a publicat al doilea roman al sau, Adevarul despre cazul Harry Quebert, in septembrie 2012, primind Marele Premiu al Academiei Franceze. De asemenea, a facut parte din selectia finala pentru Premiul Goncourt. A fost distins cu Premiul Goncourt al Liceenilor pe 2012.