Joi, 23 mai 2013, ora 18.30, va invităm la Platforma pentru o discuție cu artistul Ciprian Ciuclea, în cadrul expoziției sale Eroziune/după teoria derivei continentelor. Proiectul Eroziune a pornit de la dorința de a echivala artistic o sumă de teorii științifice aflate la intersecția între geologie, fizică și meteorologie. Instrumentele și exercițiile științei sunt atrăgătoare pentru cercetarea artistică, iar căile prin care aceste echivalări și intersecții se pot concretiza merg de la pseudoexperiment la abordări pedagogice, de la estetizarea ecuației ca semn grafic la poezia rece și sociologia științei. În acest cadru larg de practici și posibilități, miza instalațiilor lui Ciprian Ciuclea este de a supune teoria formării continentelor (și transformării perpetue a reliefului) unei interpretări senzoriale în care atenția se concentrează, iar condițiile spațiale specifice determină dinamica expoziției. Discuția de joi va include o prezentare a proiectelor artistului și a preocupărilor sale pentru știință și abordări tehnologice, în cadrul mai larg al unei discuții despre artă și știință.

În vederea discuției de joi, recomandăm celor care înca nu au ajuns sa viziteze expoziția să o facă înainte, în cadrul programului de vizitare obișnuit al Platformei (miercuri-duminică, 10.00-18.00).

Ciprian Ciuclea (n. 1976, Timișoara) și-a început activitatea artistică având un interes pentru dimensiunile experimentale ale graficii și gravurii contemporane extinse tot mai mult, în actualitate către instalații site specific. Interesul pentru relația dintre artă și tehnologie, artă și știință este integrat unei viziuni care îmbracă mai multe tipuri mediale (obiect, video, sunet, print, desen) gândite complementar. Artistul a expus în multiple proiecte internaționale și a avut solo show-uri din care menționăm: Saitama Modern Art Museum, Japonia (2006), Cuenca, Spania, în cadrul festivalului Ingrafica (2008), Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Național Brukenthal, Sibiu (2009), D. Manuel Palace, Evora, Portugalia (2011). Ciprian Ciuclea trăiește și lucrează în București.

Spatiul Platforma, București, Calea Moșilor 62-68, în cadrul MNAC Anexa etaj 1