FESTIVALURI SACRE DE IARNĂ DIN JAPONIA DE NORD într-o inedită expoziţie de fotografie
Miercuri, 15 mai 2013, ora 19.00, la Galeria de Artă a Sălii MEDIA, Hashimoto Yashinori, cunoscut om de afaceri nipon îndrăgostit de România de peste 30 de ani, pasionat fotograf şi constant promotor al schimburilor interculturale româno-japoneze, revine la Teatrul Naţional din Bucureşti cu ocazia vernisajului celei de-a doua expoziţii ale sale de fotografie, cu imagini spectaculoase suprinse în zece oraşe ale Japoniei de Nord din prefectura Akita, de unde este originar.
Veţi descoperi în aceste fotografii, realizate recent (în ianuarie şi februarie 2013), zece festivaluri şi ritualuri de iarnă nipone dedicate divinităţilor, o lume practic necunoscută nouă, degajând un farmec exotic, surprins de ochiul pasionatului artist fotograf nipon.
Expoziţia « Festivaluri sacre de iarnă din Japonia de Nord dedicate divinităţilor » este organizată de Asociaţia Culturală Româno-Japoneză şi Teatrul Naţional « I.L.Caragiale » din Bucureşti, în cadrul programului « TNB Parateatral-Arte Vizuale », în colaborare cu Asociaţia Culturală şi economică România-Japonia.
Vă invităm călduros la vernisajul din 15 mai ora 19.00, care va avea loc în prezenţa autorului. Cuvântul de deschidere va fi rostit de Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional “I.L.Caragiale”.
Expoziţia rămâne deschisă din 15 mai până în data de 3 iunie 2013, la Sala Media (intrarea prin str. Tudor Arghezi), de marţi până duminică, între orele 14.00-18.30.
Despre Hashimoto Yoshinori
Se naşte în anul 1941 în Prefectura Akita.
Mai 1960 intră la Facultatea de Arte, Secţia Fotografie. Pune bazele ca student grupului Atelier Internaţional, devenind şi primul preşedinte. În acelaşi timp a făcut parte şi din Atelier Social.
Mai 1964 deschide în oraşul natal, Akita, un studio de fotografie şi devine fotograf al corporaţiei tipografice de pe lângă Akita.
Noiembrie 1969 închide studioul de fotografie din Akita şi îl redeschide la Tokyo, devenind fotograf independent. Lucrează printre altele pentru Asahi Graph, Asahi Journal, Kobunsha, Asociaţia rurală pentru cultură, realizează diapozitive pentru reclame.
În anul 1977 acceptă cererea Ambasadei României în Japonia de a fotografia vizita comemorativă a Anei Aslan.
1978 primeşte invitaţia din partea agenţiei de turism a Guvernului României şi vizitează România unde realizează o serie de interviuri.
1979 – pornind de la colaborarea cu Ambasada României în Japonia, pune bazele agenţiei de turism GH3 România, ce devine agenţie colaboratoare a ONT.
1985 – începe importul şi vânzarea produselor româneşti.
1991 – participă la Revoluţia română (căderea regimului Ceauşescu) şi la dezvoltarea economiei româneşti, punând bazele firmei HASHY.
1994 – cumpără teren în capitala României, Bucureşti, şi termină construirea clădirii propriei firme, KANA CO.
1995 – se implică în Asociaţia România – Japonia.
2003 – pune bazele în România a Asociaţiei Culturale Româno-Japoneze ce are ca scop promovarea schimburilor interculturale Româno- Japoneze.
Domnul Hashimoto este recunoscător pentru numeroasele întâlniri cu oamenii din România, începând cu doamna Ana Aslan, mulţumită căreia a putut veni în România şi a cărei prietenie o preţuieşte enorm. Treptat, s-a ataşat de locuri, a început să facă afaceri, să investească dar şi să câştige datorită muncii asidue de peste 30 de ani.
Recent Comments