Cel mai așteptat eveniment al primăverii dedicat designului de bijuterie contemporană, Târgul AUTOR, se pregătește de o nouă ediție. Evenimentul va avea loc luna viitoare, între 20 și 21 aprilie, la Sala Dalles din centrul Capitalei. Organizat de platforma AUTOR Bijuterie Contemporană, târgul va fi deschis publicului între orele 11 și 20.

Ajuns la cea de-a IX-a ediție, cel mai important târg de bijuterie de AUTOR din România va surprinde încă o dată publicul cu noile colecții realizate de designerii români din sfera contemporan-experimentală și va promova tinere talente ce vor fi prezente în premieră la acest eveniment.

Fondatorul platformei AUTOR Bijuterie Contemporană, Dan Pierşinaru, declară că „De-a lungul celor cinci ani de existentă, atât AUTOR, cât și designerii recurenți, au înțeles cu fiecare ediție că bijuteria de autor este un domeniu de descoperire și inovație permanentă, o lume în care jocul cu conceptele și ideile pot fi  constant chestionate și contextualizate. Cu fiecare ediție nouă, ne dorim un dialog implicit cu vizitatorii și cumpăratorii noștri, o întâlnire așteptată de fiecare parte cu emoție și curiozitate. Pentru că am simțit că este momentul potrivit, această ediție devine una europeană prin prezența unor designeri străini de bijuterie contemporană la AUTOR. Un nou pas pentru noi, firesc și necesar în evoluția unui eveniment care își respectă un public devenit deja fidel.”

Inaugurată anul trecut, din dorința de a susține designul românesc de produs, AUTOR va continua și la această ediție să dedice o secțiune specială creatorilor pasionați de designul de obiect.  „Deși nu ne-am gândit să permanentizăm o secțiune de design de obiect, succesul înregistrat la ediția trecută ne-a făcut să continuăm și de data aceasta prezentarea unei selecții de design de obiect la etajul 1 al Sălii Dalles. Dorința nostra cea mai putenică este să formăm punți între cele două direcții de design, bijuterie și produs, pentru a găsi numitori comuni. Ca exercițiu de imaginație, ne putem gândi că bijuteriile pot fi expuse cu succes pe display-uri gândite de designerii de produs. Un join venture necesar la care ne dorim să contribuim activ”, declară Dan Pierşinaru, organizatorul evenimentului.

Vizualul pentru această ediție a fost realizat cu susținerea Beauty District: Alexandru Abagiu (make –up) și Sorin Stratulat (hair styling).

Târgul AUTOR este un eveniment bianual cu o ediție de primăvară și o ediție de toamnă. Ediția trecută a avut loc pe 3 și 4 noiembrie și a înregistrat un număr record de peste 3000 de vizitatori. Prețul unui bilet de intrare va fi de 10 lei.

Eveniment organizat de Autor Bijuterie Contemporană

Sustinut de: Lenor

Cu sprijinul: Raffaello

Recomandat de: Europa Fm, Zile şi Nopţi

Parteneri Media: Igloo, All Hollow, Designist.ro,  Feeder.ro, Modernism.ro, 121.ro, bazavan.ro, Hotcity.ro, Hipmag.ro, Sub25