SOS LACURILE GHEORGHENI

vernisaj de expozitie si dezbatere

duminica, 31 martie 2013, ora 12:00

libraria Carturesti Cluj

Duminica la ora 12 va asteptam la vernisajul unei noi expozitii – SOS LACURILE GHEORGHENI reuneste planse realizate de studenti arhitecti din Cluj pentru un concurs de peisagistica avand ca tema propuneri de reamenajare a zonei lacurilor din cartierul Gheorgheni, aflate imediat in vecinatatea Iulius Mall. Lucrarilor studentilor li se adauga propunerile arhitectului Vasile Mitrea pentru cel mai mare parc al orasului, Parcul Est.

Evenimentul, o initiativa comuna a Facultatii de Arhitectura si Urbanism din Cluj si a Campaniei „SOS Lacurile Gheorgheni”, ii va avea ca invitati pe Rodica Codoreanu, Adrian Costina, Marian Lazar si Vasile Mitrea si va fi moderat de Adi Dohotaru. Publicul si invitatii sunt chemati sa dezbata cele mai potrivite metode de a exercita presiuni civice si culturale asupra institutiilor publice, astfel incat Lacurile Gheorgheni sa redevina un bun comun al clujenilor.

Organizatorii au gandit si o modalitate de deschidere a evenimentului care trage un semnal de alarma asupra mizei sale: apropierea de Carturesti se va face printr-un mars de protest pornit la ora 11:30 din fata Consiliului Judetean Cluj, care va include si portiunea de strada deloc pietonala care margineste lacul de langa Iulius Mall.